4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIlus jõulutunne tuli hoolimata lume puudumisest

Ilus jõulutunne tuli hoolimata lume puudumisest

Lepatriinude rühmas oli 18. detsembril tavalisest rohkem siginat-saginat: algamas oli selle rühma viimane jõulupidu Kambja lasteaias Mesimumm.

Isad-emad, õed-vennad, onud-tädid ja vanaemad-vanaisad istusid juba ootusärevalt saalis. Lapsed oli kostüümides ja ootasid etenduse algust. Kavas oli Jaan Aitaja etendus „Jõulurahu aeg”, millest olime teinud oma seade.

Peo juhatas lauluga sisse Kerstin Täll. Seejärel algas etendus, kus sündmused arenesid tempokalt ning näitlejad vaheldusid laval. Vahele kuuldus publikult lõbusaid naerupahvakuid. Proovidega võrreldes võtsid lapsed ennast kokku ja mängisid esinemisel tublimalt. Paaril korral etendus pisut takerdus, kuna ootamatult kaks last puudus ning teistel tuli ka need tekstid ära rääkida. Etenduse lõppedes läksid lapsed kostüüme ära võtma ning tagasi tulles ootas neid üllatus jõuluvana ja päkapikk Peetri näol.

Järgnes kontsertosa, mis möödus viperusteta rõõmsatujulises ja vabas õhkkonnas. Hästi sujus jõuluvana, päkapiku ja lastevaheline suhtlemine. Laste poolt tulid esitusele kaunid jõululaulud ning kontserdi lõpetas lõbus rokilugu, mille käigus ka jõuluvana päkapikuga said sirutada oma kangeks jäänud luid-liikmeid.

Järgnes kõige oodatum osa peost – pakkide jagamine. Paki saamisel loeti salme ja lauldi laulukesi, löödi patsu ja tehti pai. Peale ametliku peo lõppu said soovijad jõuluvana ja päkapikuga koos pilti teha ning rühmaruumis ootas külalisi kohv ja kommikorv. Vestlusringis selgus, et lapsevanemad jäid igati rahule oma laste esinemisega.

Peo õnnestumise eest täname Anu Irdi (laulud), Robi Sulet (jõuluvana), Terje Rüütlit (päkapikk Peeter), Katrin Luike (kostüümid), lapsevanemaid ja lapsi.

Rühma õpetajad
Helgi Kreek,
Margit Jõeloo,
Krista Loid

Loetumad