-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivValla teenetemärgil on tänavu kolm nominenti

Valla teenetemärgil on tänavu kolm nominenti

Tänavu on valla teenetemärgi nominentideks esitatud: Kambja kooli põlistatud ajaloo propageerijaks ja kaitsjaks ning hariduselu väärtustajaks edendanud Forseliuse seltsi asutaja Madis Linnamägi; alati inimlikult- ja austusega töölistesse suhtunud ja põllumajandussfääris elutöö teinud agronoom ning rahvamees Voldemar Org; ning aktiivne istegevuslane, sportlane, Eesti meister judos, kehalise kasvatuse õpetaja, judotreener Kambjas ja kaugemal, 9 judoturniiri ja 10 Kambja ümber järve jooksu läbiviija ning Kambja spordiklubi asutaja Anne Välja.

Madis Linnamägi sai valla teenetemärgi nominendiks volikogu liikme Heiki Kortspärna ettepanekul.

1986. aastal tuli Kambja kooli direktoriks energiline ja kultuurilembene Madis Linnamägi. Kambja koolielus tähendas see uue etapi algust.

Madis Linnamägi eestvõtmisel sai koolist põlistatud ajaloo propageerija ja kaitsja, hariduselu väärtustaja.

Madis Linnamägi algatusel sai 22. novembril 1989. a. teoks B. G. Forseliuse nime kandev selts, mis populariseerib Forseliuse pärandit, kooliajalugu, õpetajakutset. Madis Linnamägi töötab käesoleval ajal selle seltsi tegevesimehena.

Madis Linnamägi ettevõtmisel valmis ka uue koolimaja projekt, kuid raha puudusel tookord ehitust ei alustatud.

Madis Linnamägi on täna ise Kambjast eemal olles alati ja suurel määral toetanud Kambja valla haridus- ja kultuurilisi ettevõtmisi.

Madis Linnamägi on varem esitatud 2000., 2001., 2004., 2006. ja 2007. aasta Kambja valla teenetemärgi kandidaadiks.

Voldemar Org esitati valla teenetemärgi nominendiks volikogu esimehe Mati Luige poolt.

Võrumaal sündinud Voldemar Org lõpetas 1947. a. Antsla Põllumajandustehnikumi agronoomi diplomiga.

Alates 1953. aastast asus Voldemar Org tööle Kambja-mail.

Voldemari töökaaslased ja alluvad on rääkinud, et temast õhkus inimlikkust ja austust iga töölise vastu. Ta püüdis lahendada kõik küsimused, nii head kui halvad, positiivselt ja nii, et töö saaks tehtud. Oli ränka tööd ja muret, aga ka ühiseid toredaid ettevõtmisi oma kollektiiviga. Nääri- ja lõikuspidudel oli alati pilli ja lauluga kohal juhataja Oru Volli (nii kutsub rahvas). Samuti oli Volli mees, keda kutsuti austusega igasse perre lõunale või tassile teele, kuid ka sünnipäevadele.

Voldemar Org töötas Kambja maadel 38 aastat, sellest Paali osakonna juhatajana 17 aastat. Pärast Paali ja Parve osakondade ühendamist töötas agronoomina kuni vanaduspensionile jäämiseni 1991. a aprillis.

Anne Välja seadis valla teenetemärgi nominendiks volikogu liige Jane Jakobson.

Kambja kooli õpilasena (1977-85) oli Anne Välja pidev esineja koolis ja rajoonis isetegevuslasena ja sportlasena, näiteringi liige, mõned kiituskirjad hea õppeedukuse eest.

Judosportlasena arvati Anne Välja 1986. a Eesti naiste jodokoondisesse. Eesti meister 1990, 1992, 1993.

Judoõpetajana on Anne Välja alates 1989. a treeninud judohuvilisi Tartus, Narva-Jõesuus ja Kambjas. Neljateistkümne aasta jooksul on judotreeningutega end sidunud rohkem kui 200 Kambja last.

1998. aastal asutas Anne Välja Kambja spordiklubi. 9 judoturniiri ja 10 Kambja ümber järve jooksu on toonud alati kokku palju huvilisi.

Anne Välja on olnud Kambja vallavolikogu liige, kultuurikomisjoni liige. Aktiivse tegevliikmena osaleb Kambja pereklubi tegemistes. Pereklubi poolt valitud Aasta emaks 2007. Peres on kolm õppivat last.

Loetumad