16.9 C
Kambja
Laupäev, 27.07.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPalju õnne, Eesti!

Palju õnne, Eesti!

Pilt:

Kaunistagem Eesti kojad kolme koduvärviga: Unipiha kooli lapsed Kodijärve mälestusmärgi juures Lipulaulu laulmas. Foto: Eha Jakobson

Unipiha kool tähistas kodumaa sünnipäeva matkaga Pikksaare ausamba juurde ning piduliku aktusega 22. veebruaril koolimajas.

Tore ja uhke tunne oli kanda meie sini-must-valget lippu marssides mööda Otepää maanteed. Lippu said kanda meie kooli kõik lapsed. Hea tunne oli kõigil südames, kui vastutulevad autojuhid meie rongkäiku nähes piibitasid ja käe tervituseks tõstsid.

Ka aktusel oli lipp meiega. Lipu auvalves seisti kordamööda. Seekord usaldati see austusväärne ülesanne eelkõige poistele kui tulevastele Eestimaa kaitsjatele.

23. veebruari õhtul kogunesid koolimajja haridusseltsi Tõrvik väikesed ja suured sõbrad. Ühise pidulaua taga meenutati möödunut ja vaadati tulevikku.

Sel korral pöörati rohkesti tähelepanu Vabadussõjale Kambja kihelkonnas 1919. aastal.

Kodumaa sünnipäeva järgses emakeele tunnis kirjutab koolipoiss Indrek (3. kl) oma vihikusse:

„Kammeris lehvis vabariigi aastapäeval ühine lipp. Meie sõime pidupäeva puhul kringlit ja vaatasime paraadi. Külastasime sel päeval ka vanaema. Sealgi heiskasime sini-must-valge lipu. Õhtul magama minnes mõtlesin: “See oli tore päev. Palju õnne, Eesti!““

Eha Jakobson

Loetumad