10.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKoolitus andis töötajatele nõuandeid ja uut hoogu

Koolitus andis töötajatele nõuandeid ja uut hoogu

Koristamine ilma veeta tundub esmalt igati loogikavastane. Vähemalt vanemad inimesed ütleksid kohe, et kui põrandat pole tehtud märjaks, polegi ju koristatud. Mida rohkem vett, seda puhtam põrand.

Kuid – oh seda lihtsameelsust! – kõik on hoopis vastupidi. Mida vähem vett, seda puhtamaks tõenäolisemalt saab ja ka keskkond meie ümber jääb tervislikumaks.

Seda tõde selgitati meile 19. märtsil, kui Kambja lasteaias koolitati 8 tunni vältel töötajaid, kelle tööülesannete hulka kuulub koristamine vähemal või rohkemal määral. Põhiline sihtgrupp oli küll õpetajaabid, kuid mööda külgi maha ei jooksnud see õppus ka kokkadel, kes samuti koristavad oma töökohta, ja koristajal, kes päevast päeva tegelebki koristamisega. Uusi teadmisi pesupulbritest ning oma töövahendite ratsionaalsemast kasutamisest sai ka pesupesija. Õppusest oli kasu aednikulgi, kes üsna tihti ka majas sees liigub ja on vajadusel abiks. Ka meie meditsiinitöötaja sai selgust kaasaegsetest puhastusmeetoditest, mis aitavad meie maja puhtana hoida.

Koolituse maht oli küll väike, kuid kõik said teadmisi juurde. Alustades sellest, mis on mustus, kus teda on ning mida ta meiega teeb, ja lõpetades erinevate objektide hooldusvahendite ja meetoditega. Õppematerjal koosnes justkui väikestest pisiasjadest, kuid kui need pisiasjad kokku sättisime, saime lõpptulemusena väga hea koolituse.

Järgmistel päevadel võis lasteaias kogeda, kuidas töötajad soovisid uut pesuvahendit või uut harjakest, mida oli meile näidatud. See tegi meele rõõmsaks, sest on tunda edasiminekut. Hea meel oli ka inimeste üle, kes sellelt koolituselt said tõesti nõuandeid ja uut hoogu oma töö jaoks.

Kambja lasteaia Mesimumm majandusjuhataja Eha Alliksaar

Loetumad