4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIngrid Rüütel laulis ja mängis Kambja laste seltsis

Ingrid Rüütel laulis ja mängis Kambja laste seltsis

Teisipäeval, 26. veebruaril oli lasteaias sigin-sagin, sest oodati külalist – rahvaluuleteadlast Ingrid Rüütel’it.

Kutsusime selle toreda proua külla Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva puhul.

Lapsed ootasid ärevusega tädi Ingridit – rühmaõpetajad olid rääkinud ja tutvustanud, et ta oli meie eelmise presidendi abikaasa ning tema töö on seotud laulude ja luuletuste kogumisega.

 

Ingrid Rüütel’it oli tulnud tervitama ka meie vallavanem Ivar Tedrema.

Kui tädi Ingrid lasteaia saali astus, jäid lapsed vaikseks. Kõik olid ärevil – mis edasi saab.

Kõigepealt esinesid meie lasteaia lapsed väikese kontsertkavaga. Siis hakkas Ingrid Rüütel pajatama huvitavat ennemuistset muinasjuttu vaeslapsest.

Kui tädi Ingrid oli muinasjutu ära jutustanud, palus ta lapsi mängima rahvaluule mängu, mis kandis pealkirja „Need tondid tulid kaugelt maalt“. Mäng oli huvitav ja kaasahaarav. See pakkus rõõmu nii lastele kui ka õpetajatele.

Pärast mängu esitasid lapsed tädi Ingridile küsimusi. Nii mõnelgi lapsel hakkas peas toksima mõte, et temastki võiks kunagi saada rahvaluuleteadlane.

Lõpetuseks laulis Ingrid Rüütel sooja ja südamliku rahvalaulu, mis oli sellest ajast, kui emad-vanaemad laulsid lastele unelaulu.

Tore, et Ingrid Rüütel leidis aega külastada meie lasteaeda ja meie südametesse külvata soojust, armastust ja rahvaluulet. Mälestuseks meie lasteaiast kinkisime albumi laste joonistustega.

Terje Rüütel,
Kambja lasteaia Mesimumm juhataja

Loetumad