7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKauged koorid ja kaunis laul Kambja kirikus

Kauged koorid ja kaunis laul Kambja kirikus

Põhja- ning Baltimaade koorifestival toimus Eestis 5.–9. augustini. Et festivalil oli planeeritud 8. august regioonide päevana, saabus ka meie valda kolm välismaist koori.

Südapäeval sõitis kolm bussitäit lauljaid kiriku juurde. Kambjasse tuli Norrast (Ilseng Sangforening), Leedust (Choir of Lith Academy of Sciences) ja Lätist (Vidzemite) kokku 105 koorilauljat, keda esmalt tervitasid meie kiriku kaunikõlalised kellad.

Kambja esitlemist alustasime kirikus, kus vallavanem Ivar Tedrema ja kirikuõpetaja Kristjan Luhamets tutvustasid meie kodukandi ajalugu. Edasi istusime bussidesse ja näitasime külalistele meie valla kauneid vaateid. Iga bussiga olid kaasas saatjad, kes jutustasid küllatulnuile kohalikke legende, näitasid miljonivaateid, tutvustasid kultuuriajalugu jne.

Ringsõit möödus kiiresti. Peagi oli käes aeg keerata bussinina taas aleviku suunas, kuna kooli sööklas ootas meid lõunatoit. Kõhud maitsvat praadi täis, andsime külalistele vaba aega – võis tutvuda puuskulptuuridega, pikutada murul või otsida päikese eest kaitset kooli saalist… Mõned ettevõtlikumad siirdusid aga kaema meie omanäolist surnuaeda.

Kella neljast olime kõik oodatud tagasi kirikusse, kus toimus Eesti-Soome segapaari laulatus. Noorpaari lahkel loal olime kõik kutsutud sellest osa saama. Leedu koor esitas vahvasti noorpaarile tervituslaulu, mis oli varem ette valmistatud.

Kell viis algas kontsert. Tunni aja jooksul saime kuulda nii tuntuid kui vähemtuntuid koorilaule. Pärast seda oligi aeg külalisi tänada ja teele saata.

Suurt tänu väärivad Esta Toomsoo, Tiiu Voort, Maigi Lokko, Teodora Tähepõld ja Linda Laasik Kuuste naiskoorist ning Hilja Neumann Kambja segakoorist – nad olid innuga abiks külaliste võõrustamisel.

Kontsert sai teoks tänu Ilmar Mossile, kes sellise võimaluse meile välja pakkus. Festivali korraldajate poolt oli abiks ja toeks Liidia Konsa Tiigi Seltimajast.

Valla kultuuritöötaja Pille Tammelan

Loetumad