16.9 C
Kambja
Laupäev, 27.07.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja sügisfolk liidab põlvkondi rahvalikus vaimus

Kambja sügisfolk liidab põlvkondi rahvalikus vaimus

Reedel, 27. novembril kell 11.30 kuni 14.30 ootab Kambja kool külla sõpru, et ühiselt lustida esimest korda peetaval sügisfolgil.

Sügisfolgile on kutsutud Kambja valla koolide esimese kuni viienda klassi õpilased. Et sügisfolgi üheks eesmärgiks on põlvkondadevaheliste sidemete tugevdamine, võiksid noorte peolistega liituda kõik emad-isad, memmed-taadid, kes peavad kalliks rahvatraditsioone ja rahvuslikku muusikat. Peoseltskonna riietus võiks olla rahvuslikus stiilis või rahvuslike elementidega.

Sügisesel folklooripeol tutvustatakse esivanemate kultuuripärandit – vanemat ja uuemat rahvalaulu, rahvatantse, rahvapille, rahvariideid ja käsitööd.

Sügisfolgi kavas on osalevate koolide etteasted (laulumängud, pillilood, tantsud…). Avatakse pillituba, kus eakate klubi Tammeke liikmed aitavad lastel valmistada rütmipille. Kandla- ja lõõtspillinurgakeses kohtuvad peolised Silja Salujõe, Ülle Partsi ja Leo Moroga, kes tutvustavad lõõtspilli- ja kandlemänguvõlu. Külalisesinejad Marju Varblane ja Margus Põldsepp viivad läbi loengkontserdi „Igal pillil oma laul“ rahvapillide tutvustamiseks. Õpilaval harjutatakse laulumänge ja rahvatantse.

Peolistele pakutakse maitsmiseks koduahjus küpsetatud leiba.

Peopaigas on tutvumiseks välja pandud rahvarõivaid ja eakate klubi Tammeke liikmete käsitöid.

Sügisfolgi korraldajateks on muusikaõpetaja Marika Lehiste, kultuuritöötaja Pille Tammelan ja eakate klubi Tammeke liikmed. Korraldajad loodavad, et esimesele sügisfolgile järgneb juba tuleval aastal teine ja ettevõtmisest kujuneb traditsioon.

Toivo Ärtis

Loetumad