-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNii tore ettevõtmine, et teeb kadedaks!

Nii tore ettevõtmine, et teeb kadedaks!

tantsKui haridusseltsi Tõrvik kauaaegne liige Jaak Sööt nädal enne jõule mulle helistas, olin ma meeldivalt üllatunud. „Kas pidu tänavu ikka tuleb?“ uuris ta kahtleval hääletoonil. „Loomulikult!“ vastasin talle.

Kui ma telefonitoru hargile panin, mõtlesin, et Tõrviku suurte ja väikeste sõprade iga-aastane kokkutulemine on muutunud juba Pangodi inimestele vajalikuks, nende elu juurde kuuluvaks lahutamatuks osaks.

26. detsembri õhtul koguneski Unipiha tuledes säravasse koolimajja ligi 30 suurt ja väikest. Ikka selleks, et traditsiooniliselt üheskoos võtta vastu jõule. Ise koorisime kooli köögis kartulid, soojendasime pannil kapsad ja verivorstid ning katsime kaasatoodud hea ja paremaga üheskoos laua.

Lugesime jõulumuinasjuttu, laulsime vanu rahvalikke (ka regi-) laule ja tantsisime reilenderit, padespaani, polkat, külavalssi ning kolme paari tantsu.

Jutuajamist ning laulmist-tantsimist jätkus kaugelt üle südaöö.

Tänavu oli meil esmakordselt tantsude tarvis oma karmoškamees, Pangodi külas väga hea IT-spetsialistina tuntud Ülo Saaremõts.

Kui ma oma kauaaegsele tuttavale, Õpetajate Lehe toimetajale Raivo Juurakule meie külapeost meilitsi kirjutasin, saatis ta mulle vastuseks vaid üherealise sõnumi: „Nii tore ettevõtmine, et teeb kadedaks!“

Suur aitäh kõigile, kes ei pidanud vaevaks tulla Unipiha koolimajja üheskoos jõulude saabumist tähistama.

Eriline tänu Lainele, Riinale, Ülole ja Vivianile abi eest õhtu läbiviimisel.

Haridusseltsi Tõrvik nimel

Eha Jakobson

Loetumad