3.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKolme laulukollektiivi kolmanda advendi kontsert

Kolme laulukollektiivi kolmanda advendi kontsert

konguta koorKui 14. detsembril 2008 oli lõppenud koolimajas jõululaat, võis alata kirikus kontsert.

Kogu see lugu sai alguse pool aastat tagasi, kui Kambjas toimus telesaate „Laulge kaasa“ lindistus ja esinemas oli Konguta segakoor. Siis astus üks sealse koori laulja minu juurde ja ütles: “Tead, Pille, teil on nii ilus kirik, et me tahaksime väga siia laulma tulla.“ Panin selle pakkumise omale kõrva taha.

Sügise paiku rääkis meie oma naisansambel, et oleme küll igal pool üle Eesti laulmas käinud, aga oma kirikus senimaani mitte. Ka selle pakkumise panin kõrva taha.

Lauluilu jõuluaja ehteks

Ühel heal päeval võtsin need pakkumised siis oma kõrva tagant välja ja rääkisin neist meie kirikuõpetajale Kristjan Luhametsale – ta oli kohe nõus, et korraldame kirikus kontserdi ja miks mitte jõulude ajal.

Kahele olemasolevale esinejale otsisin lisaks kolmandagi – Alatskivi naisansambel „Vikerkaar“ oli rõõmuga nõus meile esinema tulema.

Kolmas advent ja kolm erinevat kollektiivi, kes kõik esimest korda esinemas Kambja kirikus. Kõlab ju uhkelt?

Kontserdi avas Alatskivi naisansambel, kes esitas oma uue juhendaja Aili käe all kuus kaunist jõululaulu. Järgnevalt tuli meie ette „Laululahingus“ nime teinud Konguta segakoor. Merilin Jõekalda juhendatav kollektiiv on vahva. Viimasena astusid publiku ette rõõmsates rohelistes kostüümides Kambja naisansambli lauljad, kel juhendajaks Anu Ird.

Kirik oli küll külm, aga armsad jõululaulud tegid südame soojaks. Kõik need laulud, milles lauldi inglitest, küünaldest, lumest ja aisakelladest, tõid selle õige jõulutunde ja jõuluvana ootuse. Ja küllap piilusid ka päkapikud kiriku akende taga, sest nende poolt oli esinejatele meepurgid – mesi mõjub külmal talvel lauljate häälepaeltele kindlasti hästi.

Aitäh esinejatele, kes oma kaunite lauludega aitasid jõulud lähemale tuua.

Aitäh publikule, kes tuli osa saama sellest lauluilust.

Pille Tammelan,
valla kultuuritöötaja

Loetumad