9.9 C
Kambja
Esmaspäev, 29.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kool võitis Tartumaa meistrivõistlused korvpallis

Kambja kool võitis Tartumaa meistrivõistlused korvpallis

Kambja kool võitis Tartumaa meistrivõistlused korvpallis

Tartumaa MV korvpallis 8.-9.klassidele osales ka Kambja Põhikool. Vastastega kohtuti kahel korral (Ilmatsalu kooliga ühel korral), seega sai meie võistkond 9 võistlusmängu.

Esimeses ringis võideti kõiki vastaseid peale Puhja, neile kaotati seisuga 30:32. Hakkama ei saadud nende peamise punktiviskaja Ken Karja katmisega, kes viskas ka selles mängus enamus oma meeskonna punktitest. Selles mängus lõikas taktikaga näppu ka Kambja PK treener kes pressingu asemel oleks pidanud mängima rahulikumat kaitset. Väga raske mäng olid ka Hiie kooliga, kus kaitsetegevuses hiilgas Rait Murumets „hakkides“ vastaste liidrit Kristjan Gerassimovi terve mängu, võttes niimoodi vastaselt mänguisu. Ka ülejäänud meeskonnakaaslased andsid endast kaitses kõik, nii Heikki Zeigo Raiti abistades kui Lauri Saar ja Peeter Murumets vastaste pikkadega all „mürades“. Tulemuseks 36:26 võit. Tasavägised mängud olid ka Ülenurme ja Nõoga, võites neid vastavalt 37:33 ja 27:25. Nõo vastu oleme alati hädas olnud lauapallidega, ka seekord. Õnneks oli piisavalt tabavaid viskeid, et mäng võita. Ilmatsalut võitsime 55:3.

Enne teist ringi olid kohad 1.-5. lahti. Esimese ringi võit seega eriti midagi ei tähendanud seega teises ringis pidi Kambja PK oma kuuest (rohkem mängijaid meil polnud) poisist kõik välja pigistama, et maakonna meistriks tulla. Kuna mängijad olid korralikult treeninud ja häälestunud võitsime esimeses mängus Nõod, mitte küll kergelt aga siiski, 28:19. Punkte viskasid mängijad järgnevalt: Peeter Murumets 6p, Heikki Zeigo 10p ja Lauri Saar 12p. Rait Murumets, Mirko Melser ja Matti Luik küll „võrku ei sahistanud“ aga tegid see eest kõvasti musta tööd, ilma milleta me ei oleks seda võistlust võitnud. Hiie vastu läksime sama taktikaga mis esimeses ringis. Suurima koormuse sai endale Rait kes pidi isu ära ajama vastase parimal mängijal, see ka mõneti õnnestus. Aga vastased olid eelnevast kaotusest õppinud ning mängisid seekord mitmekülgsemalt ning tegid meile mingi hetk kõvasti tuupi. Seisul 13:16 taga olles, tegid vastased mingi hetk seisuks 27:16 (14:0 spurt) !?! Õnneks see vaid kasvatas sportliku viha Heikki Zeigos kes „küttis“ viimasel veerandil 14 punkti, nendest üks 2p vise ja neli järjestikku „kolmest“. Selle hulgas ka võidukorv u 20 sekundit enne lõppu olles taga 27:28, seega ülipõnevas mängus saadud võit 30:28. Heikkil kogunes punkte 17, Lauril 5, Peetril 6 ja „keskkaitsja“ Mattil 2. Matti põhispordiala on muide jalgpall aga korraliku füüsilise vormi ja hea kohavaliku ning targa peaga on ta ka korvpalliplatsil arvestatav tegija. Ülenurme vastu oli korvidevaene mäng mille võitsime tänu sellele, et kõik olid võrdselt tublid ning näitasime lõpus natuke rohkem tugevat närvi. Seis jäi 18:16, punkte viskasid mängijad järgnevalt: Lauri 3, Mirko 4, Heikki 5 ja Peeter 6. Kusjuures ka Peeter ei ole „täiskohaga“ korvpallur. Tema on tegelikult kergejõustiklane – põhialadeks kesk,- ja pikamaajooks. Samuti on ta erinevatel võistlustel medaleid võtnud kõrgus,- ja kaugushüppes ning odaviskes. Igati töökas ja sportlik poiss, jällegi asendamatu liige Kambja PK korvpallivõistkonnas. Viimane mäng Puhja vastu mängiti väga passiivse kaitsega, sundides vastast rohkem söötma ja lootes sellele, et viskele läheb keegi nendest kes ei ole nii osav kui nende esisnaiper Ken Karja. Nii ka läks ja võidutulemus 25:15. Selles mängus viskas Lauri 16p, Peeter 3p, Heikki 3p ja Rait 3p. Lauri tabas mängus ka 4 kolmepunktiviset, nendest 3 läbis korvirõnga kolmanda veerandajal kolmel järjestikkusel rünnakul. Siinkohal võib vist öelda, et Saare jaoks on kolm õnnenumber.

Kokkuvõttes saime toreda turniirivõidu ja ilusa karika. Poisid pingutasid kõvasti ja said väärilise tasu. Üldkokkuvõttes jagunesid kohad järgnevalt: I Kambja, II Nõo, III Hiie, IV Ülenurme ja V Puhja.

Mängijad jätkavad kogemuste hankimisega Tartumaa Talimängudel korvpalli B-liigas kus vastamisi ollakse endast suuremate ja vanematega. Siiamaani pole veel võidurõõmu maitstud aga seda magusam on kui see üks kord kätte saadakse.

26.märtsil mängime Nõos Eesti maapõhikoolide liigat minnes vastamisi Vastse-Kuuste, Koigi, Nõo, Kuldre ja Sürgavere võistkondadega.

Gert Prants
Kambja PK õpetaja ja treener

Loetumad