17.9 C
Kambja
Laupäev, 04.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPolitseiprefekt tunnustas Kambja abipolitseinikke

Politseiprefekt tunnustas Kambja abipolitseinikke

mendid

Viktor Nopponen ja Toivo Sild on abipolitseinikud, kelle kohta iseloomustuse sõnastamisel Lõuna politseiprefektuuri vanemkomissar Ivar Dubolazov kiitusega ei koonerda: „Tublid mehed, vana kaardivägi.“

Ivar Dubolazov teab täpselt, kellest räägib, sest konstaablipõlves oli tal Kambja abipolitseinikega tegus koostöö. Tal on hea meel, et meeste pühendumus on leidnud tunnustamist – silmapaistvate teenete eest avaliku korra tagamisel ning seoses Eesti Politsei 90. aastapäevaga pälvisid Viktor Nopponen ja Toivo Sild Lõuna politseiprefektuuri tänukirja.

Nüüd, kui Ivar Dubolazov on olnud juba aastaid Tartus komissariametis, täidavad Viktor Nopponen ja Toivo Sild oma missiooni Harras Tiisleri ja Raivo Kiuru juhendamisel. Abipolitseinike valvas pilk ja korralekutsuv sekkumine aitavad turvalisust luua kodukandis, kuid sageli kaasatakse neid ka suurematesse politseioperatsioonidesse või kutsutakse avalikele üritustele korda hoidma.

Toivo Sild, kunagine ühiskondlik liiklusinspektor, registreerus abipolitseinikuks kohe, kui taasiseseisvunud riik selleks võimaluse andis. Ta on harjunud Pangodis oma küla rahva eest hoolitsema – inimesed helistavad ja kutsuvad appi küll hulkuvate koerte, küll purjutajatega võitlema.

Viktor Nopponen asus abipolitseinike ridadesse pärast seda, kui oli lõpetanud töö elukutselise korravalvurina.

Abipolitseiniku seaduses on sätestatud, et abipolitseinik on isik, kes ei kuulu politsei koosseisu, kuid kes vabatahtlikult osaleb politsei tegevuses. Abipolitseinikuna tegutseda soovija peaks pöörduma politseiprefektuuri.

Toivo Ärtis

Loetumad