14.9 C
Kambja
Reede, 03.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVana-Kuustes tehti tervisepäev kangekaelsetele

Vana-Kuustes tehti tervisepäev kangekaelsetele

 Eestlast on naaberrahvad läbi aegade kangekaelseks pidanud.

Pole ka ime – raskest põllutööst, rehepeksust ja madala laega suitsutares elamisest põhjustatud sundasendid on jälje jätnud nii eestlase füüsisesse kui ka iseloomu.

Krooniline kangekaelsus on ka tänapäeva eestlaste seas ilmselt enimlevinud pingepeavalude põhjustaja, mistõttu Vana-Kuuste naisselts otsustas korraldada temaatilise tervisepäeva.

Füsioterapeut Ivi Vaheri sõnavõtust ilmnes, et peavalu korral ei tasu kohe pihuga valuvaigistite järele haarata. Lõppude lõpuks on peavalu organismi moodus öelda, et kusagil miskit ei toimi nii nagu vaja.

Väga oluline on teha kindlaks peavalu algpõhjus. Selleks võib olla ka püsivalt kinnine kõht – see oli enamikele kohaletulnuist üllatuseks.

Pingepeavalude vastu aitavad aga edukalt lihtsad võimlemisvõtted, millele Ivi Vaher soovitas iga päev paar minutit aega pühendada.

Tervisepäevast osalejad said soovi korral mõõta rasvaprotsenti ja saada füsioterapeudilt individuaalset konsultatsiooni.

Tuleb kurbusega tunnistada, et nii asjalikule ja tervist turgutavale päevale oleks oodanud rohkem osavõtjaid. Võib-olla ei taheta loobuda omaseks ja armsaks saanud kangekaelsusest?

Sügisel plaanib naisselts korraldada Ivi Vaheriga uue tervisepäeva, kuhu on oodatud kõik lähikonna kangekaelsed.

Kersti Kivirüüt

Loetumad