2.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja harrastusnäitlejad tegid Kihnus teatrit

Kambja harrastusnäitlejad tegid Kihnus teatrit

rahvas tutvumas muuseumi väljapanekugaTänavune suvi läheb ajalukku sellega, et teadaolevalt esimest korda esinesid Kambja harrastusnäitlejad Kihnu saarel.

Kambja näitetrupp Püünelind elab täisverelist elu, mille juurde kuulub loomulikult ka külalisetenduste andmine. Kui talviti esinetakse valdavalt Tartumaa kultuuriasutuste lavadel, siis suviti tavatsetakse liikuda hoogsamalt ja kaugemale – vaimukosutust ja eksootikat otsitakse ja leitakse meie toredatelt saartelt.

Kambja harrastusnäitlejad on oma loometööga kostitanud teatrisõpru nii Saare- kui Hiiumaal. Sel suvel pakkusid nad lavalist külakosti Kihnu rahvale.

„See oli üks tore heategev ettevõtmine,” märgib harrastusnäitleja Raimond Käsi, kes oli Kihnutuuri ettevalmistajaks. „Leppisime kihnlastega juba aasta algul kokku, et tuleme rõõmuga suvel tasuta esinema, kui meile pakutakse võimalus kusagil priilt ööbida.”

Hobinäitleja Peeter Ruuge sõnutsi oli juulikuine Kihnu ootuspäraselt rahvarohke.

„Koos meiega oli saarel mitmeid teisigi koore ja ansambleid, kes soovisid kihnlastele ja suvitajatele esineda – seega läks igal õhtul suureks rahvapeoks,” meenutab Peeter Ruuge.

Kambja näitetrupp pääses kuulsa arhitekti Leonhard Lapini poolt projekteeritud kurikuulsa rahvamaja lavale laupäeva õhtul. Et esitamisele tulevas reepertuaari moodustas kaks Oskar Lutsu lühinäidendit – „Kapsapea” ja „Kalevi kojutulek”, seadsid vastuvõtjad õhtu nõnda, et kahe tüki vahel anti esinemisvõimalus Lihula meeskoorile.

Kambjalaste naljamängu nautivat publikut oli küll palju, kuid kahjuks ei olnud pealtvaatajate keskel legendaarset Kihnu Virvet. Eks see ole ka mõistetav, sest Järsumäe perenaine käis sel suvel ju väga virgalt mandrirahvale esinemas.

Toivo Ärtis

Loetumad