13.9 C
Kambja
Kolmapäev, 01.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIf Kindlustus: loomakindlustus katab looma hukkumise kahjud

If Kindlustus: loomakindlustus katab looma hukkumise kahjud

logoEelmisel nädalal Tartumaal elektrikatkestuse tõttu hukkunud 400 sea kahjujuhtumi uudistes avaldati ekslikult info, et Eestis ükski kindlustusselts kariloomi ei kindlusta. If Kindlustusel on aastakümnete pikkune kariloomade kindlustamise kogemus ning loomakindlustusega saab kindlustada veiseid, sigu, hobuseid, kitsi, lambaid.

Ka Tartumaa seafarmi kahjujuhtumi oleks loomakindlustus katnud omanikule tekkinud kahjud.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto sõnul kindlustavad põllumehed Eestis täna pigem hooneid, seadmeid ja masinaid, kuid loomad on kindlustatud veel vähestel põllumeestel.

“Kui väiksemat sorti õnnetused ei kujuta endast põllumehele ohtu, siis suurema õnnetusjuhtumi korral on kindlustusest kahtlemata suur abi. Seni on meil välja kujunenud oma püsikliendid, kes on kindlustamise vajalikkusest aru saanud ja maandavad oma tegevusest tulenevaid riske koos meiega,” lisab Kimsto.

Igal aastal on mõnes loomalaudas ulatuslik tulekahju. Kõige rohkem kariloomi saab hukka õnnetusjuhtumite ja haiguste tõttu. Kariloomi saab kindlustada hukkumise vastu, olgu selle põhjuseks siis tulekahju, õnnetusjuhtum või haigus. Samuti saab osta kaitset loomade varguse ning hukkumisest tingitud piimatoodangu kaotuse vastu. Viimastel aastatel on If Kindlustuse poolt hüvitatud loomakahjude maht ületanud kogutud kindlustusmakseid, seega on tegemist põllumeestele igati kasuliku kindlustusega.

Loomade kindlustamist toetab ka riik, kes hüvitab loomapidajale osa kindlustusmaksest. Täpsem info toetuse kohta on toodud PRIA kodulehel.

Lisaks kariloomade kindlustamisele pakub If põllumajandustootjale võimalust kindlustada oma metsad, tootmishooned ning masinad. Ifil on Eestis kindlasti kõige laiem kindlustuskaitsete valik ja ühtlasi ka kõige pikem põllumeeste riskide maandamise kogemus.

Lisainfo loomakindlustuse kohta Ifi kodulehelt: http://www.if.ee/web/ee/eraklient/kindlustuslahendused/loom/Pages/Ylevaade.aspx

If on Eesti kindlustusseltsidest kahjude väljamaksete mahult selgelt esikohal. Möödunud aastal maksis If kindlustus oma klientidele kokku 546 miljonit krooni eest kahjusid, korvates kokku ligi 25 000 õnnetusjuhtumit.

If on Balti juhtiv ühe kaubamärgi all tegutsev kahjukindlustaja, kes pakub mitmekülgseid kindlustuslahendusi üle 310 000 era- ja ärikliendile Eestis, Lätis ja Leedus. If kuulub Põhjamaade kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, seltsil on kokku üle 3,6 miljoni kliendi. If kuulub 100% Sampo gruppi.

Lisainfo:

Eva-Grete Aljas
Kommunikatsioonijuht
eva-grete.aljas@if.ee
tel 667 1091; 5660 2923
faks 667 1101
www.if.ee

Loetumad