-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSeltsitegelased sattusid ootamatult libedale teele

Seltsitegelased sattusid ootamatult libedale teele

Daam lillesülemiga.Kambja laulu- ja mänguselts on alustanud juba oma seitsmeteistkümnendat aastaringi.

Möödunud aasta tegemistele tõmmati joon alla 30. jaanuaril toimunud aastaaruande koosolekuga.

Koosoleku avas juhatuse liige Enn Liba, kes andis sõna seltsi juhatajale Hele-Mall Klaassepale. Tema andis kohaletulnuile ülevaate 2012. aastal toimunud üritustest Lavaaugus, vahvatest õpitubadest, ja harivast ekskursioonist.

Hele-Mall tutvustas ka käesoleva aasta plaane – sündmusi ja tegemisi, mis on seltsil kavva võetud.

Etteaste lõpetuseks tänas seltsi juhataja šokolaadiga tublisid liikmeid, kaasalööjaid ja abilisi.

Seltsi sissetulekutest, väljaminekutest, toetustest ja muudest arvudest rääkis raamatupidaja Küllike Uueküla.

Taas astus rahva ette härra Enn Liba ja juhatas sisse järgmise külalise esinemise. Külla oli tulnud Kambja laulu- ja mänguseltsi eelmine juhataja Kristjan Luhamets. Ta rääkis seltside tegevusest Kambja kihelkonnas läbi aegade ja meie kandi inimeste kuulumistest teistesse, mujal tegutsevatesse seltsidesse, kuid ka huvitavatest “avastustest” ajaloo uurimisel – sugulussidemetest ja vahvatest seikadest. Kristjani haaravat juttu kuulates lendas aeg kiiresti.

Kristjani vahetas välja Tartumaa rahvakultuurispetsialist Astrid Hallik, kes rääkis kultuuripärandiaastast ja peretraditsioonide pärandamise tähtsusest.

Seejärel hõikas lasteaia muusikaõpetaja Anu Ird kõiki õnnemängule. Loterii on saanud seltsi koosolekutel traditsiooniks.

Sel ajal, kui seltsi liikmed soetasid endale loteriipileteid ning jõid kohvi ja nosisid kringlit, sättis Astrid valmis CD-mängija ja kutsus meid keskpõrandale.

Et oleme ju ikkagi laulu- ja mänguselts, siis tundus igati kohane seltsi peol laulumänge tantsida. Oli nii tuttavaid mänge kui vähem tuttavaid, aga kõik see oli ütlemata lõbus.

Peale tantsimist võis kosutada end veel kohvi ja kringliga ning siis hakkaski Anu hõikama numbreid ja jagama välja lotovõite.

Ja kuna kell näitas juba kaheksandat õhtutundi, siis oligi aeg asuda koduteele, mis õues tekkinud libeduse tõttu polnudki nii lihtne.

Kogu sündmust jäävad meenutama Margus Kriiva jäädvustatud pildid.

Pille Tammelan

Loetumad