9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMe ise ilutegijad…

Me ise ilutegijad…



Taidlejad, isetegevuslased – mis me muud oleme kui ise endile ilu tegijad. Ikka teistele ka, aga eelkõige laulame ja tantsime ja teeme teatrit eelkõige ikka enda rõõmsama meele heaks.

Mardilaupäeval, 9. novembril kloppis naisansambel Lüüra oma ilusatelt punastelt kleitidelt suvise tolmu ja võttis suuna Luunja kultuurimaja poole, kus toimus kaheksas Tartumaa taidlejate päev.

Saal oli iseilutegijaid täis, tagatubadest toodi toole aina juurde. Aga ega siis polnud mahti neil toolidel eriti paigal istuda.

Peagi juhatasid õhtu eestvedajad Toomas (Luunja kultuurimaja juhataja) ja Anneli (naisrahvatantsurühm Klopandi juhendaja) esimesed särtsakad esinejad sisse ning järgnevad paar tundi rappusid põrandad tantsujalgade all ja lae all helisesid kaunid lauluviisid.

Kuna üritus oli siiski mardipäevateemaline, kuulsime õhtujuhtidelt esinemiste vahele nii mõndagi päevakohast – seda ikka läbi pisukese huumori.

Kui kellelgi veel kõige selle järel mardihõngulist pidutuju ei olnud, siis pidid seda kindlasti tekitama pesuehtsate mardisantide vinge tants ja rahvatantsuseltsi Upsijad korraldatud tantsu-laulumängud, kuhu teistest kollektiividest sõbrad kaasa lööma haarati.

Õnnesoov iseendile

Meie ansamblil oli pidutsemiseks põhjusi rohkem kui üks. Uue hooaja algus nagunii. Mardipäev nagunii. Aga lisaks rõõmustasime selle üle, et meie kollektiiviga on liitunud uus laulja – Lichettey Aavik, kes oma asjalikkuselt ja rõõmsameelsuselt meie sekka sobib nagu kaas napale.

Soovisime ka iseendile õnne – naisansambel Lüüra tähistab sel sügistalvel oma 56. sünnipäeva. Kui Luunja peoõhtu teine pool Raul Kivi tantsumuusikaga lahti läks, lasime endale ka sünnipäevalaulu laulda.

Iga hea asi saab kord otsa, nii seegi pidu. Sünnipäev sai korralikult tähistatud, sai varbad valusaks tantsitud ja naerulihaseid treenitud. Kes laulis kadunud hääle tagasi, kes tegi debüüdi laval tantsutüdrukuna…

Meie harjutame usinalt uusi laule, teie tulge meid kuulama! Näiteks 27. detsembril valla aastalõpupeol!

Katrin Kärgenberg

 

Loetumad