4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjalastele tuleb külla Ilmar Särg – südamearst, kirjanik, kirjastaja ja mesinik

Kambjalastele tuleb külla Ilmar Särg – südamearst, kirjanik, kirjastaja ja mesinik



Ilmar Särg on oma elus tuntuks saanud nii südamearsti kui kirjanikuna, mistõttu sobib ta suurepäraselt Kambja raamatukogu – saja aasta eest toonases apteegis tegevust alustanud mõistuse tervisekeskuse – ja selle lugejate külaliseks.

Arstiameti ja kirjanikurolli kõrval tegeleb Ilmar Särg edukalt ka mesindusega ning kirjastab jõudumööda raamatuid. Ilmar Särg – mees, kelle mitmekülgsuse iseloomustamiseks kasutas üks ajakirjanik kunagi väljendit „huvitav kooslus“, tuleb Kambja rahvaga kohtuma neljapäeval, 5. detsembril. Kohtumine toimub raamatukogu lugemissaalis, algus kell 14.

Külaline on lubanud, et võtab müügiks kaasa nii oma raamatuid kui mett ja teisi meetooteid. Seega annab kohtumine raamatukogus huvilistele hea võimaluse saada nii vaimutoitu, hingetoitu kui ihutoitu – nii endale kui jõuluajal kingitusena edasi andmiseks.

Kohtumiseni raamatukogus!

Kohtumiseni 5. detsembril algusega kell 14!

„Eesti mehe ja vene naise lugu, mida ei tahaks siinkohal lugejale ette ära jutustada, on vägagi omapärane ja lausa intrigeeriv ning võiks ehk tekitada laiematki poleemikat integratsiooni teemadel; pealekauba on see ladusalt ja kergesti loetavalt kirja pandud.“ – nõnda leidis kirjanduskriitik Aivar Kull, kui arvustas ajalehes Postimees Ilmar Särje viimast, sel sügisel ilmunud romaani „Tiiu, talu tütrekene“.

„Sean arstina eesmärgiks, et teos mõjuks tervendavalt. See on tuntud kui biblioteraapia suund, mis ei luba inimesele haiget teha.“ – nõnda vastas Ilmar Särg, kui ajakiri Eesti Arst küsis temalt, mida arstielukutse loometööle juurde annab. „Olen käsitlenud ka mõningaid erialaga seotud südamelähedasi teemasid. Raamatus „Kahekesi“ on seik, kus tohter haigla vastuvõtus patsienti mõjutab ja mis siis patsiendi elus järgneb. Siin on seos elukutsega täiesti olemas.“

Loetumad