4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Kuuste kutsub

VÄIKSE KOOLIPERE SUUR OMA KOOLI TUNNE: Kuuste kooli mudilaskoor esinemas tänavusel Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel.

Kuuste kool kutsub oma tulevasi kooliastujaid ja lapsevanemaid kevadisel õppeveerandil osa saama erinevatest üritustest.

Eesmärgiks on tutvustada kooli võimalusi, eesmärke ja ühiselt hakata looma tulevikuvisiooni.

Aeg-ajalt on esile kerkinud mure, et kooli ja lasteaiavaheline koostöö võiks tihedam olla. Tõsi ta on, et ühiseid kokkupuutepunkte on vähevõitu. Oleme ju ühe katuse all ja asutusel on üks nimigi ning võib tunduda, et mis viga ühiseid toimetusi ette võtta, aga päevarütmide erinevusest tingituna on ühisaegade leidmine paraku raskendatud.

Koostöö sujub ikka kõige paremini eakaaslaste vahel, kellel on ühiseid huvisid, seetõttu leiab koolieelikute ja algklasside kõige nooremate õpilaste vahel kindlasti ühistegevuse võimalusi. Sestap oleme planeerinud selleks kevadeks mitmeid üritusi.

Esmalt tahame koolitulejatele anda võimaluse tutvuda tulevaste klassikaaslastega. Kuna 1. ja 2. klass hakkavad õppima liitklassis, oleks tore tunda ka juba tulevasi suuremaid klassikaaslasi. Selleks sobib kõige paremini üks ühine mängutund, kus praegune 1. klass saaks natuke tutvustada, mida nemad on juba ära õppinud, ja koolieelikud võiks õpetada meile mõne lemmikmängu lasteaiast, sest mängimiseks kipub koolis aega nappima.

Natuke tõsisem ettevõtmine leiab aset maikuus, kus kutsume lasteaialapsed koolikatsumise päevale. Anname koolieelikutele võimaluse viibida 1. klassiga ühiselt tundides, et lapsed saaksid aimu juba tõelisest koolipäevast.

Mõeldes küsimustele, mis kerkivad lapsevanemate ette enne seda, kui lapsed jõuavad kooliikka, tahaksime pakkuda neile võimalust ühisaruteluks, leidmaks vastuseid ja lahendusi võimalikele probleemidele. Samuti peame oluliseks tutvustada meie igapäevatoimetusi ja ka perspektiive.

Teada on, et Kuuste kool asub ajaloolises mõisahoones, mida ei ole kaua aega remonditud. Praegu teevad vald ja kool selle nimel ühispingutusi, et õnnestuks renoveerida auväärt hoone. Praegugi multifunktsionaalne mõisakompleks võiks saada kaasaegsete tingimustega kogukonnakeskuseks, kus kultuuri- ja hariduselu edendamine toimuvad käsikäes. Nende lennukate plaanide elluviimine ja õnnestumine sõltub suuresti kõigi huvigruppide koostööst ja panusest.

Soovime lapsevanematele teada anda, et nad on oodatud partnerid meie majas. Veelgi enam, nende soovid ja ideed annavad koolirahvale ette suuna ja aitavad ühiseid eesmärke ellu viia.

Ümarlaud tulevaste lapsevanemate ja koolitöötajatega saab esialgsete plaanide järgi toimuma 3. aprillil kell 17.30 koolimajas. Kõikide ürituste täpne info edastatakse kooli kodulehe ning otsekontaktide kaudu lapsevanematele.

Kuuste väikese koolipere omapära on, et tegutsetakse ühiselt. Nii osaletakse koos peaaegu kõigil klassivälistel üritusel ja koolilapsed saavad kõik ühe suure bussiga ekskursioonile sõita.

Katre Sarap
Kuuste Kooli klassiõpetaja

Loetumad