-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivToiduretseptide kogumisvõistlus „Kodu maitsed“

Toiduretseptide kogumisvõistlus „Kodu maitsed“

Kaasaja elutempo määrab suuresti meie igapäevaelu rütmi. Teatavasti on alati kiire ning iga minut arvel. Kodus valmistatud toidule pakuvad alternatiivi arvukad söögikohad, kaupluste kulinaarialettidelt ja poolfabrikaatide riiuleilt leitav aitab oluliselt kokku hoida perenaise aega. Seda suurem on äratundmisrõõm, kui mõnes turismitalus pakutakse magustoiduks näiteks lumepallisuppi või küllatulnud sõbranna kraamib kotist välja omavalmistatud pirukad.

Eesti põllumajandusmuuseum kutsub üles aega maha võtma ning tegema mõttes nostalgilist meenutusretke lapsepõlve, kus ema toimetas hubases koduköögis ning valmistas perele head-paremat. Pange oma mälestused kirja ja saatke Eesti põllumajandusmuuseumile.

Palun valige oma mälestustest välja kuni 5 märgilist toitu, mis olid Teie peres olulised ning mida ikka veel aeg-ajalt valmistate või mida kõige enam taga igatsete. Pange nende toitude retseptid kirja, lisage andmed retsepti kasutusaja ja toidu valmistaja kohta ning saatke põllumajandusmuuseumile. Samuti selgitage, kuidas retsept välja kujunes, miks see toit on Teile oluline, millised traditsioonid on sellega seotud, milline koht on sel Teie pere toidulaual praegu jms. Tore, kui Teil on lisada ka vanu fotosid toiduvalmistamisest või kaetud (peo)laudadest; fotodele lisage sellel oleva sündmuse kirjeldus, aeg ja koht, võimalusel ka fotograafi nimi.

Võistlustööle palume Teil lisada oma nimi, sünniaasta ja kontaktandmed.

Teie saadetist ootame 30. aprilliks 2015 a Eesti põllumajandusmuuseumisse aadressil

Pargi 4, Ülenurme 61714, Tartumaa

või e-postiga ell.vahtramae@epm.ee.

Kogutud materjal säilitatakse Eesti põllumajandusmuuseumis.

Hinnatakse:

  • retsepti järgi valmistatud toidu maitset;
  • retseptile lisatud lugusid;
  • võistlustöö terviklikkust ja ajastukohasust.

Muuseumi perenaine valmistab Teie saadetud retsepti järgi toidu, mida saavad süüa ja hinnata kõik soovijad.

Kodulehelt www.epm.ee saab teavet, millal Teie kodumaitseline roog on muuseumi menüüs. Seal on ka info retseptivõistluse kaastööde pingereast.

Täiendav info:

Ell Vahtramäelt telefonil 7383817 või e-postiga aadressil ell.vahtramae@epm.ee;

Liivi Sinirohtilt telefonil 7383823 või e-postiga aadressil liivi.siniroht@epm.ee;

Vormistamise juhend kodulehel: www.epm.ee/kodu-maitsed

Loetumad