-1.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRahvusarhiiv jätkab sõdurite kokkulugemist

Rahvusarhiiv jätkab sõdurite kokkulugemist

Rahvusarhiivi Esimesele maailmasõjale pühendatud ühisloome keskkond pakub alates tänasest võimalust sisestada perepärimusel põhinevat infot ja koduarhiivides leiduvaid materjale.

Ühisloome keskkonda on oodatud andmed kõikide Esimeses maailmasõjas osalenud isikute kohta. Väga teretulnud on igasugune info sõduri teenistuskäigu ja saatuse kohta. Samuti saab soovi korral lisada skanneeritud kujul fotosid ja muid teemakohaseid dokumente. Vabatahtlike abiga jätkub ka töö Rahvusarhiivis leiduva info sisestamiseks. Tänase seisuga on rohkem kui 80 vabatahtlikku sisestanud 30 000 nime. Juba sisestatud andmete ja arhiiviallikatega saavad kõik huvilised tutvuda: www.ra.ee/ilmasoda

Esimeses maailmasõjas osales ligikaudu 100 000 eestlast, kellest hukkus või jäi teadmata kadunuks hinnanguliselt 10 000. Täpsed andmed puuduvad. Tervikpilti ei ole selle kohta, millistesse väeüksustesse Eesti alalt mobiliseeritud teenima saadeti ja kuidas nende teenistus kulges. Seetõttu on väga oodatud kõikide ajaloohuviliste abi Esimesest maailmasõjast osa võtnud eesti sõdurite arhiividokumentidest ülesleidmisel ja indekseerimisel. Samuti on Rahvusarhiiv tänulik igasuguse muu teabe eest ilmasõjas osalenud sugulaste kohta. Koduarhiivide andmed ning perepärimus on eriti olulised Järva- ja Võrumaalt väkke võetute puhul, sest nende maakondade sõdurinimekirjad ei ole paraku säilinud.

Kõikidel huvilistel on võimalik saada arhivaaride nõuandeid tööks ühisloome keskkonnas ja tutvuda Esimese maailmasõjaga seonduvate arhiiviallikatega 29. aprillil kell 15.00 Rahvusarhiivi Liivi majas Tartus. Rohkem infot ürituse kohta:
www.ra.ee/et/uhisloome-vahekokkuvote/

Loetumad