6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEmade auks korraldati ilus tunnustamisüritus

Emade auks korraldati ilus tunnustamisüritus

AUKOHAL: Tartumaa omavalitsuste, naisseltside ja perede laste poolt esile toodud emad Tartu ülikooli aulas südamlikul tunnustamisüritusel. Foto: Elle Ott 
 

Tartumaa aasta ema 2015 konkurss lõppes väga piduliku aktus-kontserdiga Tartu Ülikooli aulas.

Erinevate kohalike omavalitsuste, naisseltside ja perede laste poolt olid konkursile esitatud 12 nominenti.

„Kes oli fantastiline käsitöömeister ja hea perenaine, kes mesinik ja regilaulude elushoidja, kes külapäevade korraldaja või siis tantsuõpetaja, kes spordiklubi looja või hea naljasoonega näiteringi tegelane, kes suurepäraste võimetega pedagoog, ämmaemand või lihtsalt maitsekas kodukujundaja. Headest sõnadest, ükskõik kelle kohta need käisid, ei olnud puudust. Neid kõiki naisi ühendas aga see, et nad on suurepärased emad.“ – just nii kirjutas Aime Jõgi Tartu Postimehes nominentide kohta kokkuvõtlikult.

Kambja vallast olid nominentide seas Irma Drenkhan ja Kristel Kuslap.

Kristeli pere, milles kasvab kolm last, elab Ivaste külas Voltsijärve talus. Kristeli hobideks on mesindus ja regilaulude elushoidmine.

„Tal on tore sõpruskond, kellega koos valmistatakse verivorste ja jõuluks hõrgutisi, koos „külaeitedega“ lauldakse regilaule, korraldatakse vahvaid kontserte ja üritusi. Meie ema on lihtsalt hea“ – nii iseloomustavad lapsed oma ema Kristelit.

Irma Drenkhani pere on neljaliikmeline. Pereema töötab Kambja perearstikeskuses ja on vallavolikogu liige. Aastaid on ta tegelenud näitlemisega kohalikus näiteringis. Töökaaslased ja sõbrad ütlevad, et Irma on kohusetundlik, seltskondlik, abivalmis, hea naljasoonega. Ta ei oota käske, vaid näeb ise, mida on vaja teha. Ja ta teeb sageli rohkemgi, kui kohustused ette näevad. Irma perel on kaunis kordatehtud kodu ja hoolitsetud aed.

Tartumaa aasta ema tiitli viis 9. mail koju Eve Mardo Võnnu vallast. Elumotot „Usu, et kõik läheb hästi ja küll sa näed!“ on ta sisendanud ka oma viiele lapsele.

Tartumaa aasta ema tunnustamise projekti 15 aastat juhtinuna tahan tänada kõiki emasid ja vanaemasid laste ja lastelaste kasvatamisel, ellu suunamisel tehtud töö ja nähtud vaeva eest.

Tänan ka kõiki kohalike omavalitsuste esindajaid, naisseltse, Tartu maavalitsust. Tartu omavalitsuse liitu, Tartu maanaiste liidu juhatuse liikmeid meeldiva koostöö eest antud ürituse elluviimisel.

Minu eriline tänu kuulub aastaid selle armsa ürituse patrooniks olnud Jaan Õunapuule, kes suurte elumuudatuste tõttu pidi loobuma meiega koostöö tegemisest. Edu ja tervist talle edaspidiseks!

Tänuga

Elle Ott

 

Loetumad