6.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivJooksurajal spordirõõmu püüdmas

Jooksurajal spordirõõmu püüdmas

KIIRED JALAD VIIVAD PJEDESTAALILE: Kuuste kooli neiud on saavutanud auhinnakohad direktor Rein Härmoja algatatud Direktori karikajooksul. 

Kui Kuuste kooli direktor Rein Härmoja ühel kenal maikuu õhtul kaks aastat tagasi jooksurada paika pani, ei osanud ta lootagi, et sellest sünnib pikaajalisem traditsioon.

Lihtsalt vana spordimehe süda valutas nutiajastu noorte pärast, kelle füüsiline aktiivsus vähikäiku tegi. Ühekilomeetrine ring kauni mõisapargi ümber tundus Reinule jooksulusti pakkumiseks ja väikese võistlusmomendi tekitamiseks üsna paras ja nii peeti 2014. aasta kevadel esimene murdmaajooksuvõistlus maha.

Direktori karikajooks on üha populaarsem

Sama aasta augustikuus järjekordsel tervist edendavate koolide suveseminaril osaledes leidis siinkirjutaja koos kolleeg Imbi Soaga üht innustavat sõnavõttu jälgides, et Kuuste kool peaks ka liituma üleeuroopalise tervisespordikampaaniaga. Tookord kandis see nime „Moveweek“, millest tänaseks päevaks on saanud spordinädal juhtlausega „Leia oma rütm!“

Kuna meie direktor ei olnud jõudnud oma jooksuvõistlust veel patenteerida, siis me sisuliselt kaaperdasime tema idee. Reinu meelepaha leevendamiseks nimetasime võistluse Direktori karikajooksuks ja otsustasime, et võitjad peavad saama väärikad karikad.

Juba samal sügisel toiminud esimese karikajooksu võitjad said direktori näpunäidete järgi koolipoiste poolt valmistatud puust karikad, mis olid omamoodi armsad. Teise ja kolmanda, selleaastase jooksu parimad said aga kenasti läikivad ja uhkelt graveeritud karikad. Pjedestaali kahele madalamale astmele tõusjatele riputati kaela medalid. Kõik said ürituse organiseerijate poolt maitsekalt kujundatud diplomi.

Rahvusvahelisel aktsioonil on rohkelt toetajaid ja nii sai iga osaleja endale meene. Kauplustekett COOP pani omalt poolt välja mahlajoogid ning Tartu Mill mõned pakid koogipulbrit. Viimasest lubas õpetaja Marju kodunduse tunnis õpilastega maitsva koogi küpsetada, et seda siis hiljem kooliperele pakkuda, sest jooksuvõistlusest võtsid ju osa peaaegu kõik õpilased.

Nagu igale tervisespordiüritusele kohane, oli ka meil oma tillujooks, kus osalesid lasteaia vanema rühma põngerjad. Täiskasvanute au päästsid õpetajad Sirle, Mailis ja Mart ning lapsevanem Janne.

Rein Härmoja algatatud Direktori karikajooksu erinevate vanuserühmade tänavused võitjad:

Moona Ruusmaa, Reti Natalie Nael, Annabella Sillaste, Mart-Robert Stümper, Eerik Rudometov ja Aulis Rudometov.

Nähes osalejate indu ja säravaid nägusid, võib kindel olla vahva traditsiooni jätkumises. Väikeseks salasooviks on, et järgmisel aastal nakatab jooksulust rohkem suuri inimesi, nii et tekib vajadus veel ühe karika järele.

Kaido Mark

Loetumad