3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPrahistamisvastane kampaania ¥Prügi kotti, kott kaasa!´

Prahistamisvastane kampaania ¥Prügi kotti, kott kaasa!´

Keskkonnaministeeriumi metsaosakond korraldab 21. augustist kuni 12. septembrini prahistamisvastase kampaaniat „Prügi kotti, kott kaasa!“.

Kampaania eesmärk on teavitada avalikkust metsade prügistamisesest.

Kampaania ühe osana on Olerexi bensiinijaamades saadaval ka eesti- ja venekeelsete üleskutsetega paberprügikotid, mis tuletavad inimestele meelde, et prügi ei jäetaks metsa alla, vaid see tuleb panna kotti ning võtta kaasa.

Möödunud aastal kogus Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) Keskkonnaministeeriumi hallatavast riigimetsast kokku 588 tonni prügi. Selle äravedamiseks oleks vaja 30 rongivagunit ja kui see kogus ladestada näiteks korvpalliväljakule, kataks kogu väljakut kahekorruselise maja kõrgune kuhi. Metsamehed, maaomanikud, kohalikud omavalitsused ja riigiametid kulutavad prügi likvideerimisele hinnanguliselt kokku vähemalt 15 miljonit krooni aastas. Ja niimoodi aastast aastasse, sest igal kevadel sulab lume alt välja uus prügi.

Loetumad