13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPool sajandit lauluilu tipnes esimese heliplaadiga

Pool sajandit lauluilu tipnes esimese heliplaadiga

Ülev hetk: Kui lavale kogunesid nii endised kui praegused naisansambli liikmed, oleks laulusõpradest võinud moodustada suisa naiskoori. Foto: Arvi Ird

  

Kambja naisansambel tähistas 50. juubelit 17. novembril. Õhtujuht Arlet Palmiste oli oma teada-tuntud tasemel, ütles avasõnad ja kutsus lavale juubilari – meie naisansambli koos juhendaja Anu Irdiga. Lauljad nägid välja superilusad oma nõelasilmast tulnud helerohelistes pükskostüümides. Nende ilusate riiete õmblemise eest tänasid nad Marju Tammeorgu, kes varastas ka unetunde, et kostüümid tähtpäevaks valmis saada.

Juubelipeol esitles ansambel ka oma äsjavalminud CD-d, mis salvestati Sven Kullerkupu helistuudios. Ja otse loomulikult oli ka tema kohal, et naisansamblit õnnitleda ja koos Arletiga mõned laulud esitada. Arlet laulmas ja Sven klaveril saatmas – oli see vast tore. Eriti lõbusasti kõlas krokodill Gena sünnipäevalaul. Kui õhtujuht laulis koos naisansambliga, sai publik teada, „mis värvi on armastus“.

Naisansamblit olid tulnud õnnitlema tordi, lillede ja kingitusega vallavanem ning volikogu esimees, kes tänasid naisi tehtud töö eest ja soovisid jõudu edaspidiseks. Läbi liiklusummikute ja muude äparduste jõudis kohale Tartumaa kultuurispetsialist Astrid Hallik, kel oli kaasas palju kiidusõnu ja tänukiri Rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuselt.

Õnnitlejate seas olid veel Kambja isetegevusrühmad ja loomulikult naisansamblid ning muud kollektiivid naabervaldadest ja kaugemaltki – nendega seob Kambja laulunaisi meeldiv koostöö ja sõprus. Samuti olid õnnitlema saabunud Reola segarahvatantsurühma ja ansambli Viisivelled esindaja.

Naisansambel õnnitles enda poolt kõiki endisi lauljaid ja juhendajaid, ning kinkis neile mälestuseks oma CD-plaadi.

Kena ja südamlik oli see hetk, kui praegused ansamblis lauljad kinkisid oma juhendajale Anule loodusmaali, mille autoriks on vabakutseline kunstnik Epp Metsaluik.

Kõigile peolistele oli ka avatud näitus, mis tutvustas läbi viiekümne aasta ansambli tegemisi ja liikmeid.

Kambja naisansambli juubelit kajastas ka raadio Kuku saates "Tartumaa minutid". Madis Ligi tegi intervjuu Eha Paade ja Mariann Kasega, telefonitsi vestles reporter ühe ansambli asutajaliikme Ehalaine Kondikesega, kes rääkis raadiokuulajatele, kuidas tema ansamblisse laulma sattus.

Õhtu lõpetuseks mängis ansambel Sinu Naine.

Tänusõnad Neumannstuudiole, kes tagas peol hea ja kvaliteetse heli.

Rahaliselt toetasid naisansambli juubelipidu Kambja vallavalitsus, Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Hasartmängumaksu nõukogu ja Rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus.

Pille Tammelan,
kultuuritöötaja

Loetumad