Unipiha kool maailma päästmas

675

Kas teadsid, et Eesti on üks kõige autostunumaid riike Euroopas? Nimelt on meil hetkel arvel 804 574 sõidukit, mis teeb peaaegu et ühe auto kahe eestlase kohta. „Mida saame meie ära teha, et päästa maakera autodesse uppumast?“ See oli sügisel alanud Mini Negavatt videokonkursi motoks.

Unipiha kooli 3.-4. klass saavutas konkursil omas vanuserühmas 2. koha. Idee autoriks oli neljandast klassist Robert Kroon, filmis ja monteeris kolmanda klassi Kaspar Kärgenberg, kuid filmis mängisid kõik meie kooli lapsed.

Juba filmi tehes olid lapsed hoos. Kaspar ja Robi arvasid, et inimesed võiksid ju vähem autoga sõita – lühemad maad sõita jalgratta või mõne muu liikumisvahendiga, mis loodust ei reostaks. Igapäevane jala käimine võiks ka senisest rohkem levinud olla, nõnda on tervislikum ja ka loodusele parem.

Saavutatud tunnustus oli kõigile suureks rõõmuks, sest konkureeriti ju suurte koolidega. Liiatigi kaasnes võiduga 500 eurot auhinnaraha! Seda saab kasutada loodusmatkaks või -reisiks. Juba teemegi plaane, kuhu kevadel minna.

Konkurss Mini Negavatt toimus Keskkonnainvesteeringute Keskuse eestvedamisel juba kolmandat korda. Tänavu osales konkursil ligi 1300 koolinoort ja võistlusele laekus 73 videot.

2019. aasta Mini Negavatt konkursile laekus 84 ideed. Möödunud aasta motoks oli „Kuidas päästa maakera riietesse uppumast?“

EHA JAKOBSON,
Unipiha algkooli direktor

Kino maale
EelmineAustades klassikat – keksukummimäng koolis
JärgmineVallavolikogu novembriistung