Tõrvandi päästjad ja Andre perenaine pälvisid daamide tunnustuse

670

10. juunil leidis aset Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsiooni (Tartu EDA) tänugala. Üritus, mida klubi ja ka sõpruskond oli juba õige pikalt oodanud, toimus seekord suviselt kaunis ERM-i viinaköögis.

Sel suvel soovib Tartu EDA südamest tänada Tartumaa vabatahtlike päästekomandode vabatahtlikke päästjaid. Tartumaal tegutsevad Tõrvandi, Kambja, Nõo, Võnnu, Piirissaare, Pala, Rõngu (sh ka võimekus Võrtsjärvel paatidega päästa) ja Laeva komandod – neis kokku on nimekirjades üle 110 vabatahtliku päästja.

Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsiooni president Anu Hellenurme (paremal) annab Tõrvandi päästekomando juhile Toomas Arumägile (vasakul) üle komando vapiga kandelipu.

Tõrvandi vabatahtliku päästekomando juht Toomas Arumägi sõnas, et kindlasti on hea sõna see, mida vabatahtlikud päästjad kuulevad siiski häbematult vähe – peaaegu alati leidub päästeaktsiooni ajal ja järel ikka neid, kes teavad täpselt, mis sai halvasti, valesti või liiga hilja tehtud.

Iga komando suur väärtus ja jõud on meie-tunne – ehk siis asjad ja tegurid, mis aitavad luua ja kanda ühtsustunnet. Seega sellel suvel saavad kõik 8 Tartumaal paiknevat komandot endale EDA poolt kingituseks komando vapiga kandelipu või kandevimpli.

Pildil keskel Erika Pääbus.

EDA sai ka lõpuks anda tiitlid kätte nii 2020. kui ka 2021. aasta daamiks ja Tartu ettevõtlikuks daamiks valitud naistele. Aasta daam 2020 – Ene Ergma ja 2021 – Vaike Uibopuu. Tartu ettevõtlik daam 2020 – Mai Linnas ja 2021 – Erika Pääbus.

Meie vallas tegutseva ja laialt tuntud Andre farmi perenaine Erika Pääbus sai EDAlt ettevõtliku daami tunnustuse, üks põhjusi selleks kindlasti farmis valmistatud juustude edu nii Eestis kui rahvusvahelistel konkurssidel.

9. märtsil ilmunud Tartu Postimehes kirjutas ajakirjanik Aime Jõgi veel lisaks: „Andre juustufarmi perenaise Erika Pääbuse puhul tunnustavad EDA naised lisaks maitsvatele juustudele seda, et ta on andnud panuse Eesti-Vene kultuurisuhete arendamisse. Ta on aastaid tutvustanud vene kunstniku, poeedi ja filosoofi Nikolai Roerichi tegevust. Roerich oli meie maalikunstnike Nikolai Triigi, Konrad Mägi ja Kristjan Raua õpetaja.“

MAIRE HENNO

Kino maale
EelmineAita leida Tartu maakonna tublimad ettevõtted 2020
JärgmineKorteriühistud saavad taotleda toetust jäätmemaja ehitamiseks või süvakogumismahutite paigaldamiseks