13.9 C
Kambja
Laupäev, 27.07.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuustes valmistutakse kummituste filmimiseks

Kuustes valmistutakse kummituste filmimiseks

Tšehhis Bukova külas toimus 14.–21. septembrini rahvusvaheline filmilaager, kus Jaan Tõnissoni Instituudi toetusel osalesid viis noort Eestist – nende seas ka Kuuste Kooli õpilane Keili Palusoo.

 

Pilt:

KOOSMEEL: Rahvusvahelises filmilaagris olid Kuuste kooli õpilase Keili Palusoo (keskel) kaaslasteks ka Slovaki neiud. Foto: Kuuste kooli arhiiv

Keili Palusoo meenutusi Bukova filmilaagrist:

Kõigepealt lendasime Tšehhi pealinna Prahasse, kust järgmisel päeval sõitsime Bukovasse.

Bukova on väike külake – veel väiksem kui Vana-Kuuste. Bukova külapood oli sama suur kui veerand Rebase poodi.

Laagris õppisime tegema dokumentaalfilme. Pidime tegema viieminutilise filmi. See oli raske ülesanne, sest filmitud materjali oli palju. Filmi monteerimine kestis kaks ööpäeva.

Laagris oli peale eestlaste veel tšehhe, poolakaid ja slovakke – sain nende kõigiga headeks sõpradeks.

Mulle meeldis Bukova küla väga, seal oli palju koeri, kasse ja hobuseid. Külainimesed olid väga toredad. Mulle meeldis kõik väga. Ainus, mis ei meeldinud oli see, et voodid olid väikesed ja akendest tuli sitahaisu.”

Olgu veel lisatud, et Keili laagris õpitud teadmisi ära kasutades valmib 2008/ 2009. õppeaasta jooksul Kuuste koolis dokumentaalfilm tööpealkirjaga „Kuuste kummitused”. Selles kajastame legende ja rahvaluulet, mis on seotud Kuuste kandis täheldatud paranähtustega. Filmivõtted algasid sügisvaheajal. Sellega seoses üleskutse: ootame Kuuste ja Kuuste ümbruskonna inimesi rääkima kaamera ees lugusid kodukandi seletamatutest juhtumitest.

Kersti Kivirüüt,
Kuuste kooli õpetaja

Loetumad