Kambja lasteaia kevadmatk „Olen terve ja rõõmus“

555
Naerupallid ja nooremad Lepatriinud pärast matka rahustava muusika ja loodushäälte keskel puhkamas.

Kambjas on üks maja

kus naeru, kilkeid aina kajab.

Kõige toredam on see, et mängides

me õpime. *

Kambja lasteaed Mesimumm asub kohas, mis igas suunas pakub suurepäraseid võimalusi looduse avastamiseks ja et seda ära kasutada, olemegi käesolevasse õppeaastasse planeerinud Mesimummi lastele mitu matka.

Lapsed on sel õppeaastal läbi teinud kolm toredat matka – novembris oli mardimatk, jaanuaris talvematk ning maikuus kevadmatk „Olen terve ja rõõmus“. Nii nagu eelnevadki, oli kevadmatk ühtlasi liikumis- ja terviseõpetuse ühistegevus, mille planeerimisel lähtusime tervisliku elu alustest – liikumine, looduse nautimine, tervislik toit, puhas joogivesi ja puhkus/lõõgastus.

Nooremad rühmad läbisid lühema raja, mis kulges ümber Kambja järve, ning vanemad rühmad läbisid pikema raja, mis kulges läbi läheduses asuva metsatuka. Lisaks matkamise rõõmule sai keha ja meelt virgutada ka lihtsate ja lõbusate harjutustega, mis olid piltide ja kirjeldustena üles pandud.

Matka lõpp-punktis ootas lapsi puhkus ja matkast kokkuvõtte tegemine – sai tekil pikutades kuulata rahustavat muusikat koos loodushäältega, seejärel tutvustas iga rühm valmistatud tervislikku suupistet ning kõik matkajad said lasteaia poolt Limpa spordivee.

Täname väga Taivo Prantsi ja töömehi, kes reageerisid kiiresti ja „võlusid“ nooremate laste matkarajal olnud ohtliku ja katkise silla asemele uue ja terve! Tänu sellele sillale saavad edaspidigi kõik lapsed võtta ette toredaid jalutuskäike ja matku.

Täname osalenud rühmi koostöö eest ja lapsi, et nad olid nii vahvad matkalised!

Heade emotsioonidega kevadmatkast võime kõik astuda suvele vastu!

MONICA ROOSVE,
liikumisõpetaja

GERLI KALBERG,
tervisetöötaja

Kino maale
EelmineKuuste koolis panime õppeaastale korraliku punkti
JärgmineLepatriinud ja Kiilid lendasid ära kooli