Õnnemaa noortemalev askeldas suvel Kambja vallas

440
Tartumaa malevate kokkutulek Tartumaa tervisespordikeskus Foto: Laura Kriisa

Selle suve malev toimus juulis kahes vahetuses. Malevlaste arv sõltub sellest, kui palju on tööandjaid. Tööd said 31 noort valla erinevatest piirkondadest – Kambja, Tõrvandi, Ülenurme ja Külitse alevikust, Pangodist, Lalli, Soinaste, Õssu, Talvikese ja Laane külast. Iga päev saadi kokku erinevate piirkondade noortekeskuste juures, kust heatujuline malevlaste lemmikbussijuht Avo Alliksaar sõidutas malevlasi töökohtadesse, lõunale, väljasõitudele ja ka õhtul koju tagasi.

Malevlased tegid heakorratöid Kambja kalmistul, värvimistöid Tõrvandi lasteaia Rüblik õuealal ja Vanamõisa platsil Ülenurmes. Ülenurme eakate kodus tehti koristus- ja puhastustöid, Eesti Põllumajandusmuuseumis tehti tööd taimede ja taluloomadega, Uhti avatud ateljees olid teemaks savitööd ja pärnaõite korjamine. Ettevõetud tegemised said alati ka lõpetatud. Malev toimus väga kuumade ilmade ajal, kuid vaatamata sellele olid malevlased väga tublid ning andsid endast parima ja ka tööandjad jäid rahule.

Maleva rühmajuhtideks olid vastutustundlikud Õnnemaa noorsootöötajad Liisi Ilves ja Laura Kriisa ning toitlustajaks Eesti Põllumajandusmuuseum. Malevlastele pakutud toit oli väga mitmekesine ja maitses ülihästi, kiitus kokkadele Tiina Ivandile ja Marija Kievestele!

Lisaks töötegemisele on maleva üheks osaks harivad programmid ja tegevused. Tartu tervishoiu kõrgkool viis läbi bioanalüütiku töötoa, kus malevlased said analüüsida kunstvere ja -bakteri proove ning vaadelda, milline näeb välja vähkkasvaja; õenduse töötoas said osalejad õppida elupäästvaid esmaabivõtteid. Töötukassa korraldas viktoriini, kus uuriti, kas malevlased on üldse tööeluks valmis. Käidi Emajõel, kus Emajõe lodjaselts viis viikingilaeval läbi programmi „Looduse tundmine läbi viikingi silmade“, külastati Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi programmi „Sportlaskärjääri võlu ja valu“. Rahinge veepark pakkus malevlastele jahutavat veemõnu ja sõiduelamust SUP-laudadega.

Tartu Toomemäel käidi OÜ Ronk Ronk abil kummitusi otsimas ning saadi teada põnevaid lugusid Toomemäe eri paikade kohta. Lange motokeskuses panid malevlased proovile oma kardisõiduoskused.

Laupäevadel toimusid väljasõidud Valgeranna seiklusparki, kus ootasid kuus väga katsumusterohket rada. Pühapäeviti käisid malevlastel ettevalmistused Tartumaa malevate kokkutulekuks ning lõpupeod – siis oli Stilisma Ülenurme pere- ja noortekeskuse pidulikuks kaunistanud ning laua kattis heade hõrgutistega Maiasmoka Varakamber. Muusikalist külakosti pakkus Martin Võsu.

Augustis osalesid meie valla malevlased Tartumaa noortemalevate kokkutulekul Tartumaa tervisespordikeskuses. Kõik malevlased ei saanud paraku kokkutulekule tulla, kuna paralleelselt toimusid ka spordilaagrid.

Oli töine ja seiklusrohke malevasuvi!

KERSTI LEIS,
maleva korraldaja,
MTÜ Õnnemaa

Kino maale
EelmineMillised väljakutsed ootavad ees Kambja valda?
JärgmineRaadiomuuseum suundus Ülenurme gümnaasiumist lennuväljale