Ülenurme õpilasmalev suureneb iga aastaga

1172
ÜÕM 2018: Kohtumine Rajaleidjaga.

MTÜ Õnnemaa Ülenurme ning Tõrvandi Pere- ja noortekeskus korraldab noortele õpilasmalevat juba neljandat aastat. Kui esimesel aastal (2015) sai malevas osaleda 12 noort ühes vahetuses, siis tänavu on kahe vahetuse peale noori kokku lausa 30. Järjepidev töö ja uued koostööpartnerid on eelkõige võti maleva suurenemiseks. Maleva eesmärk on pakkuda noortele isiklikku eduelamust, töökogemust ning uute tutvuste leidmist.

„Käisin malevas esimest korda. Sain juurde palju uusi sõpru ja veel töökogemust. Mulle meeldis väga Paali talus töötada. Narvas oli ka kõik vahva. Oli väga äge malev ja kavatsen ka järgmine aasta tulla,” mõtiskleb 1. vahetuse noor Anete Oolo.

Iga asutuse töö iseloom on omamoodi, mis arendab noorte sotsiaalseid oskusi, meeskonnatööd, loomingulist tegevust ning pakub mõõdukat füüsilist koormust. Me oleme tänulikud oma koostööpartneritele!

Noored töötasid argipäeviti 4 tundi ning pärastlõunal-nädalavahetusel toimusid põnevad tegevused ja väljasõidud – külas Rajaleidja, Budoklubi, sõit lodi „Jõmmuga”, SPARK Makerlabi ja Kvartali Futuruumi külastus, väljasõit Narva ning kohtumine Daniel Levi Viinalassiga. Maleva esimese vahetuse ajal toimus Peipsi Järvefestival, mille programmis osalesime. Ülenurme Õpilasmaleva esimesest vahetusest on tore meenutus Kanal 2 telesaatest „Merevaade Matverega“, kus lodjasõidul, mille eesmärgiks oli tutvumine meremehe ametiga, tuli keset jõge meie pardale Marko Matvere.

KAISA VAHTLA, Ülenurme Õpilasmaleva rühmajuht, MTÜ Õnnemaa noorsootöötaja

 

Malevlaste arvamused

Kõige rohkem meeldis mulle malevas tööd teha. Siin oli väga tore ja lõbus. Ma sain siin kohata ka palju uusi sõpru ja õppida uusi asju.

Ingvar-Kristjan Ilves

MTÜ Õnnemaa malev oli väga huvitav. Malevlased töötasid 4 tundi päevas ja peale seda toimusid toredad tegemised. Käidi futuruumis, spark makerlabis ja Jõmmuga sõitmas. Külas käis ka Rajaleidja ning Budoklubi. Laupäeval käisid kõik ühiselt Narvas ning tehti üks tore seiklusmäng linnarännak ,,Narva ring“. Teise vahetuse malevlased töötasid Põlva Tarbijate Ühistu Ülenurme ja Tõrvandi Konsumis, Reola kultuurimajas, Tartu Terminal AS Tõrvandi Teenindusjaamas, Paali Talu Aiandis/ Fie Eve Notberg, Ülenurme Eakate Kodus ja Tõrvandi Pere– ja noortekeskuses. Malev oli väga tore ja sai palju uusi kogemusi.

Marleen Mäeorg

Tõrvandi malev oli minu jaoks esimene malev – mul oli väga vahva! Tänu malevale sain hea töökogemuse ning uute ja väga toredate inimestega tutvuda. Kindlasti soovitaksin malevast osa võtta ning suur tänu maleva organiseerijatele, kes põneva programmi kokku panid! Tänu malevale leidsin ma ka suve lõpuni tööd – mul oli suur soov selleks suveks tööd saada ning pärast ühte malevanädalat Tõrvandi Konsumis pakuti mulle tööd ka edaspidiseks. Olen väga tänulik Õnnemaale, et ma sellise võimaluse sain!

Naomi Charlotta Andersson

Malevas oli tore teha tööd ja leida uusi sõpru ning avastada uusi kogemusi ning oli veelgi toredam veeta teistega pärast töö tegemist koos aega ning koos lõbutseda.

Karl Sander Kansvein

Mulle väga meeldis see malev ja eriti tegevused peale tööd. Ainuke asi, mis võiks teistmoodi olla, on see, et oleks viis gruppi ja viis töökohta, et kõik malevlased saaksid iga päev kuskil uues kohas töötada. Oleksin väga õnnelik, kui saaksin järgmine aasta uuesti tulla.

Laura Ly Tammsalu

Minu teine aasta malevas, sain tööd Tartu Terminal AS Tõrvandi Teenindusjaamas, mis on mu kodule lähedal ning kuhu oli mõnus kõndida hommikuti. Teenindusjaama töötajate seltskond oli meeldiv ja sõbralik. Suur tänu maleva korraldajatele, et sain näha, kuidas tanklas, s.t. teenindusjaamas töötamine välja näeb. Mina kui ebatavaline teismeline ei nautinud maleva sündmusi, aga see ei tähenda, et need teistele ei meeldinud.

Chris Kottise

Mulle väga meeldis selle aasta malev, töö oli huvitav ja teistsugune kui eelmisel aastal. Peale tööd tegevused olid harivad ning toredad ja teised malevlased olid väga lahedad, meil oli koos tore aega veeta. Üldine meeleolu malevast jäi jube hea, järgmisel aastal tahaks võimaluse korral tagasi tulla.

Katriin Poolakese

Malevas saab väga häid kogemusi, teha erinevaid ja huvitavaid töid ning tutvuda uute sõpradega. Igal aastal saab malevas midagi uut näha, proovida ja kogeda. Soovitan kõigil, kellel tahtmist ja soovi, minna malevasse. Te ei kaota sellega midagi, vaid saate uusi kogemusi juurde.

Melani Alliksaar

Malev oli üldiselt väga põnev just seltskonna ja uute sõprade pärast, töötamine ei olnud ka just õige hullem töö.

Märten Pall

Kogus Kersti Leis

 

 

Kino maale
EelmineSuurperede sportlik suvepäev Tõrvandis
JärgmineLaulustuudios Õnnemaa algab hooaeg