Rüblikud tähistasid Eesti sünnipäeva paraadiga

4987
Tõrvandi Rüblikutest koosnevad väeüksused on paraadiks üles rivistatud. Foto: Liis Rosin

Armsa Eestimaa sünnipäeva on meie lasteaias varem tähistatud piduliku kontserdiga, mängupresidendi vastuvõtuga ja piduliku banketiga, kuid sel aastal soovisime teha midagi teistmoodi – läbi mängida neid sündmusi, mis vabariigi aastapäeval veel aset leiavad. Nii sündiski mõte tähistada Eesti 102. sünnipäeva paraadiga.

20. veebruari hommikul hakkasid lipuväljakule kogunema lasteaialastest koosnevad väeüksused (merevägi, jalaväebrigaad, õhutõrjepataljon, tankitõrjekompanii, luurekompanii, kaitseliit) ja kõik lasteaia kantselei töötajad, et täpselt kell 10.00 algavaks paraadiks üles rivistuda. Ilm oli pisut tuuline ja vihmane, kuid see ei seganud kedagi.

Kui kompaniid olid üles rivistatud, saabusid marsimuusika saatel lipuväljakule lasteaia direktor Ene koos Ritsikate rühma lapsevanema nooremveebel Tambet Toodega ja kahe kodutütrega – need olid Merike Miks ja Gerda Jušin, kes kandsid Eesti lippu. Gerda ja Merike on meie lasteaia endised kasvandikud ning oli tore nendega jälle kohtuda.

Pidupäeva avasid suured Rüblikud Kristi ja Liis, kes rääkisid Eestimaast ja sellest, kui hea on siin elada. Liblikate rühma lapsed lugesid luuletust ,,Eestimaa”, seejärel heiskasid lipu kodutütred ja lauldi eesti hümni. Nooremveebel Tambeti juhatusel marssisid kõik väeüksused Liblikate rühma väljakule.

Nooremveebel Tambet Toode ja lasteaia juhtgrupp vabariigi sünnipäeva tähistamisel.

Kui kõik väeüksused olid üles rivistatud, asus direktor Ene väeosi tervitama. „Tervist, merevägi! Head vabariigi aastapäeva!“ Lasteaia hoovis kõlasid selged ja valjud tervitused.

Seejärel pidas väikese kõne lasteaia direktor, kes kiitis lasteaeda kodumaa sünnipäeva toreda tähistamise ja hümni hästi laulmise eest ning soovis ilusat elu ja pikka iga vabas Eestis. Järgnesid tervitused kodutütardelt, kes tutvustasid põgusalt oma tegemisi, ning välisriikide tervitused edastas kantselei välisosakonna konsultant õpetaja Marina. Ei puudunud ka Eesti Vabariigi peaministri Jüri Ratase tervitus, mida kuulati helilindilt.

Suur aitäh teile, kallid väikesed paraadist osavõtjad, te olite nii tublid! Täname ka Tambet Toodet ja kodutütreid Merikest ja Gerdat, kes olid lahkesti nõus meie üritusel osalema.

RUTH SAAR,
Ritsikate rühma õpetaja

Kino maale
EelmineVabariigi sünnipäev Soinaste lasteaias
JärgmineIseseisvuspäeva tähistamine Kambjas