Eesti U14 noortemeister jalgpallis on Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia

907
Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia võistkond.

Üle kümneaastase pausi järel tõid Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia poisid U14 Eesti noormeistri tiitli taaskord Tartusse. Konkurents oli tihe ning võitlus meistritiitlile oli pingeline kuni viimase mänguni. Enne viimasele mängule minemist oli liiga võitja lõpptulemus veel lahtine. Viimases mängus õnnestus alistada Nõmme United seisuga 4:1 ja sellega toodi meistritiitel Tartusse. Võimas ja imetlusväärne hooaeg võistkonna ja treenerite poolt.

Hea tava kohaselt antakse meistritiitlid üle Eesti jalgpalli liidu poolt korraldataval hooaja lõpetamise noorte jalgpalligalal. Kahjuks koroonaviiruse leviku tõttu otsustas jalgpalli liit 22. novembril Estonia kontserdisaalis toimuma pidanud noorte hooaja lõpetamise gala ära jätta ning meistritiitlid jäid välja jagamata.

Tartu Kalev Jalgapalliakadeemialgi on heaks traditsiooniks saanud hooaja lõppedes teha kokkuvõtted möödunud hooajast, tunnustada oma parimaid sportlasi ja treenereid. 19.veebruaril 2022.a. toimus järjekorras juba kolmas Aasta Gala, mille raames anti üle Eesti U14 noormeistri medalid. Medalid riputas sportlastele kaela Tartu linnapea Urmas Klaas.

“Jalgpall on juba aastaid olnud Tartus üks enimharrastatavaid alasid ning on tõeliselt suur rõõm, et pärast kümmet aastat on noored sportlased toonud Tartusse taas Eesti noormeistri tiitli. Loodetavasti tuleb auhindu lähiaastatel üha juurde, sest juba sel kevadel valmib Annelinnas jalgpalli sisehall, mis parandab oluliselt Tartu jalgpallurite sügistalviseid treeningtingimusi,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

U-14 poisid mängisid koosseisus: Hendrik Visk, Einri Tumaševski, Henri Lehtmaa, Otto Pärtel Palm, Harold-Aron Kangur, Sander Rebane, Gren Hirmo, Artur Muhhin, Gert Männiste, Romet Lipson, Ricky Mõttus, Markus Mängel, Joosep Lille, Robin Kool, Marti Joost. Treenerid on Kalmer Kaasik ja Kristofer Kaasik.

Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia alustas tegevust 2018.a. sügisel. Klubis treenib üle 200 lapse. Lisaks 5 treenerile kuuluvad meeskonda ka üldfüüsilise ettevalmistuse treener, füsioterapeut ning klubi mentor. Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia on kogukonnaklubi, kelle eesmärgiks on tagada kvaliteetne jalgpalli haridus. Akadeemias treenib omajagu Kambja valla elanikke. Treeningud toimuvad Tõrvandi spordihoones ja Ülenurme staadionil.

Kino maale
EelmineAbivallavanemad astusid ametisse
JärgmineAlgab Tartumaa kliima- ja energiakava koostamine