Vallavolikogu istungitelt

245

Kambja vallavolikogu II koosseisu kuues istung toimus 11. jaanuaril.

Kohal oli 19 volikogu liiget, puudusid Liis Rosin ja Olavi Jänes. Päevakord oli 7-punktiline.

Alustati Kambja valla 2022.a eelarve menetlusega, toimus I lugemine. Eelarvet tutvustas ja küsimustele vastas finantsjuht Eve Jaanus. Otsustati lugeda eelarve I lugemine lõppenuks ja anti tähtaeg muudatusettepanekute tegemiseks.

Teine päevakorrapunkt oli vallavara võõrandamine. Volikogu otsustas ühehäälselt võõrandada vallale kuuluv Kambjas Puiestee 3-6 asuv korteriomand.

Kolmanda päevakorrapunktina otsustati kinnisasja omandamise kitsendamise seaduse alusel lubada omandada OÜl Lättemaa Raanitsa külas asuv Lättemaa kinnistu.

Neljandas päevakorrapunktis otsustas volikogu ühehäälselt lubada vallavalitsusel sõlmida leping Tartu linnaga linna jäätmejaamade kasutusõiguse saamiseks Kambja valla elanikele 2022. ja 2023. aastaks.

Viiendas päevakorrapunktis tutvustas vallavanem muudatusi vallavalitsuse struktuuris ja teenistuskohtade koosseisus. Volikogu kinnitas 14 poolt-, 4 erapooletu ja 1 vastuhäälega vallavalitsuse struktuuri ja teenistuskohtade koosseisu.

Kuuenda päevakorrapunktina arutas volikogu endale ja volikogu komisjonidele tööst osavõtu eest tasu ja hüvitise maksmise korda. Uus kord kehtestati 8 poolt, 8 erapooletu ja 1 vastuhäälega.

Päevakorra viimase punktina otsustas volikogu kinnitada volikogu esimehe koha palgaliseks ning määras talle palga ja hüvitused. Otsuse poolt oli 10, erapooletud 5 ja vastu 3 volikogu liiget.

Vallavolikogu II koosseisu seitsmes istung toimus 16. veebruaril.

Kohal oli 19 volikogu liiget, puudusid Arne Peda ja Olavi Jänes. Päevakord oli 11-punktiline, päevakorra lõpus sai sõna revisjonikomisjoni esimees Triin Nõmmistu.

Volikogu kinnitas ühehäälselt Kambja valla jäätmekava aastateks 2022 – 2027.

Ühehäälselt otsustati tunnistada kehtetuks Tõrvandi alevikus Leetsi tn 4 detailplaneering, mida polnud realiseerima hakatud.

Kolmanda päevakorrapunktina oli arutusel Räni alevikus asuvate Lõo, Lõovälja ja Sireli maaüksuste ning lähiala detailplaneeringu algatamine, lähteseisukohtade kinnitamine ja keskkonnamõju strateegilise hindamise mittealgatamine. 16 poolt-, 1 erapooletu ja 1 vastuhäälega otsustati planeering algatada.

Volikogu jätkas valla eelarve menetlemist, toimus eelarve II lugemine, kus tutvustai saabunud parandus- ja muudatusettepanekuid ning nendega arvestamist. Peale menetluse lõppu otsustati võtta vastu eelarve kogumahuga 37 977 126 eurot. Selle poolt oli 17 ja vastu 1 volikogu liige.

Järgmise päevakorrapunktina otsustas volikogu eelarves kavandatud laenu võtmise summas kuni 11 miljonit eurot. Selle otsuse poolt olid kõik volikogu liikmed.

Kuuenda päevakorrapunktina arutati määruse „Eraüldhariduskoolide tegevuskulude katmises osalemine“ muutmist, määruse muutmisega nõustusid kõik volikogu liikmed.

Seitsmenda päevakorrapunktina muudeti ühehäälselt määruses „Huvihariduse ja -tegevuse toetamise kord“ taotluste esitamise tähtaega.

Järgmises päevakorrapunktis tutvustas vallavanem Argo Annuk uut vallavalitsuse struktuuri, kuhu kuulvad vallavanem ja 4 vallavalitsuse liiget. Volikogu kinnitas uue struktuuri ühehäälselt. Seejärel tutvustas vallavanem uut vallavalitsuse koosseisu, kuhu kuuluvad abivallavanemad Alar Arukuusk ja Liis Rosin, finantsjuht Eve Jaanus ja vallavalitsuse liige Toivo Salus. Volikogu kinnitas 16 poolt- ja 2 erapooletu häälega vallavalitsuse liikmeteks Alar Arukuuse, Liis Rosina ja Eve Jaanuse ning nimetas ametisse vallavalitsuse liikme Toivo Saluse.

Kümnenda päevakorrapunktina kinnitas volikogu vallavanema ettepanekul vallavalitsuse liikme Toivo Saluse töötasu ja hüvitised. Otsuse poolt oli 12, vastu 7 volikogu liiget. Teised vallavalitsuse liikmed on ühtlasi ka ametnikud ja vallavalitsuse liikmeks olemise eest eraldi tasu ei saa.

Viimase päevakorrapunktina otsustas volikogu muuta vallavanemale makstavat isikliku auto kasutamise kompensatsiooni. Otsuse poolt oli 11, erapooletu 1 ja vastu 7 volikogu liiget.

Peale päevakorra ammendumist anti sõna revisjonikomisjoni esimees Triin Nõmmistule, kes tegi volikogule üleskutse anda sisendit revisjonikomisjoni tööplaani koostamiseks.

Istungitel toimunut vahendas volikogu sekretär REET KIURU.


Vallavolikogu 16. märtsi istungilt

Kino maale
EelmineTänasest kehtib Jõgeva, Valga ja Koidula liinidel uus sõiduplaan
JärgmineValitsus kaotab teisipäevast COVIDi tõendi kontrollikohustuse ja kella 23 sulgemispiirangu