Otsimismäng ja metsamatk Kambja lasteaias

502
Otsimismängu tegelased on üles leitud ja koos lastega pildile püütud

Juba aprillis sai meie lasteaias avatud kevadine õuesõppe hooaeg ja selleks, et kevade saabumisele ikka hoogu juurde anda, toimusid Kambja lasteaias kaks üritust – otsimismäng (ehk orienteerumine õuealal) noorematele lastele ning metsamatk vanematele lastele.

10. mail ootasid kõige väiksemaid lapsi õuealal karu, jänes, vares, lepatriinu ja mesilased, kes pakkusid lastele lühikese etenduse tervislikest eluviisidest. Seejärel alustati otsimismänguga lasteaia õuealal. Lapsed hakkasid koos õpetajatega etenduses nähtud tegelasi otsima, kes olid endale kiiresti peidupaigad leidnud. Iga tegelase pesas sai ühiselt vahvaid tegevusi teha. Viimases ehk üllatuspesas ootas lapsi ka väikene kosutav mahlapakk, mis kulus tublidele otsijatele väga ära.

Tüdrukud kännul hommikuputru nautimas.

12. mail alustasid vanemate rühmade lapsed 3,1 km pikkust metsamatka. Rajal olid ka mõned üllatused – vitamiiniampsu paus ja etenduse paus. Esimene neist tähendas, et peale mõningast metsas matkamist võlusid õpetajad oma kottidest välja jõuduandvad viinamarjad ning etenduse paus tähendas, et suuremadki lapsed said osa lühikesest ja õpetlikust näitemängust.

Etenduse lõpus, kui karu kurtis tühja kõhtu ja sõbrad temaga nõustusid, juhtus laste jaoks midagi enneolematut – puude vahelt hüppas välja meie kokatädi Ene, kes kutsus kõiki lapsi maitsvat ja tervislikku hommikuputru sööma! Iga laps sai kausikese sooja pudruga, soovi korral moosi ja joogiks kõrremahla. Lauaks leidsid lapsed kännud ja hommikusöök võiski alata! Millegipärast maitses see toit kõigile niiiii hästi!

Aitäh teile, lapsed, õpetajad, assistendid, majandusjuhataja Eha ja peakokk Ene!

Parimate soovidega korraldusmeeskond: karu – õpetaja Ragne, mesilased – õpetaja-assistent Helina ja assistent Liudmyla, jänes – assistent Kristel, lepatriinu – tervisetöötaja/HEV koordinaator Anu ja vares – liikumisõpetaja Monica.

MONICA ROOSVE,
Kambja lasteaia Mesimumm liikumisõpetaja

Kino maale
EelmineSüdamekuu Laululinnu lasteaias
JärgmineMesimummid peavad õuesõppest lugu!