Valla eakate suvine ekskursioon «Võrratu Võrumaa»

976
Foto: Aleksander Kaasik

Võrumaa oma võrratu looduse, kultuuri ja keelega on ajast aega olnud paik, kuhu tullakse ja kus on alati midagi uut avastada. Kõige sügavam järv, kõige kõrgem tipp, kõige pikem jõgi, kõige jämedam ja vanem puu jne. Kõige–kõigesid on Võrumaal rohkesti. Jääaeg on vorminud Võrumaa looduse järvede- ja orguderohkeks.

Reisikava

Esimene peatus Võru linnas. Külastame dr Fr. R. Kreutzwaldi elumaja, kus praegu asub muuseum. Hoone on üks linna esimesi maju, ehitatud 1793, seega üheksa aastat pärast Võru linna asutamist. Eesti rahvuseepose looja elas ja töötas Võru linnas 44 aastat (1833 – 1877).

Jätkates reisi, võtame suuna Rõuge valda. Teel olles räägime Võrumaast ja ristipuudest. Külastame Pähni külastuskeskust ja metsakõlakodasid. Võrumaale kohaselt võib üllatusi ette tulla!

13.00 lõunasöök Krabi kõrtsis, kus meid võtab vastu kõrtsi peremees. Perenaine on lubanud supi kõrvale maitsvat Võrumaa leiba küpsetada.

Jätkame teekonda Rõuge alevikku. Teeme peatuse 8 aastat tagasi avatud Eesti Ema monumendi juures. Monumendiga väärtustatakse eesti naist emana ja väljendatakse tänutunnet emadele. Astume sisse Rõuge südames asuvasse kunstikuuri, mis avab oma uksed vaid suvehooajal ning on omapäraselt üles seatud huvitav ja põnev koht. Saab vaadata ja kaasa osta.

Rõuge Ööbikuorus näeme Võrumaa kõrgeimat ja kahtlemata kõige silmapaistvamat vaatetorni «Pesapuu», mille projekteerimine ja ehitamine oli tõsine väljakutse tegijatele. Julgemad saavad kõrgelt imetleda kaunist vaadet. Läheduses asuv Ööbikuoru külastuskeskus on avatud ja ootab samuti uudistajaid.

Päeva lõpetame Võru linnas jalutuskäiguga Tamula rannapromenaadil. Promenaad koos Roosisaare rippsillaga on võrukate ja Võru külaliste lemmikjalutuspaik.

Reis lõpeb Võru linnas orienteeruvalt kell 18.00, millele järgneb tunniajaline sõit Kambja valda.

Ekskursioon toimub kolmapäeval, 18. juulil k.a.

Osalustasu inimese kohta 15 eurot.

Tasu sisaldab reisijuhi teenust, piletite maksumust ning sooja lõunat. Reisile saab registreerida telefoni teel 750 2604; 5627 7072 – sotsiaalosakonna juhataja Rahel Tamm – 2. juulil, 4. juulil ja 6. juulil kell 9.00 – 12.00. Osalustasu peab olema makstud enne ekskursiooni! Osalustasu saab maksta Ülenurme vallamajas Pargi 2, Ülenurme alevik või Kambja vallamajas Kesk 2, Kambja alevik.

Kino maale
EelmineTõrvandis särisesid grillid ja anti valu vend Oskarile
JärgmineArmastatud staarid annavad kontserte meie valla Kiivitaja talu õuemurul