Naisansambel Lüüra Lõuna-Eesti tuuril

612
Kambja naisansambel Rõngus.

Vahepealsed paar aastat on taidlejatele olnud nukravõitu – alati rõõmu pakkunud külg-külje kõrval laulmine, tantsimine, näitlemine ja pillimäng muutusid ühtäkki justkui sinilinnu püüdmiseks. Koos harjutada ei saanud, maskiga laulda tore ei olnud ja esinemisvõimalused tühistati, sest üritused jäid riburadapidi ära.

Käesoleval suvel-sügisel hakkas aga pisut pilve tagant rohkem päikest paistma ning kui Kambja naisansamblile hakkas terendama võimalus ühe sügispäeva jooksul kaks korda lavalaudadel üles astuda, haarasime võimalusest kaheksakümne küünega kinni.

Laupäeval, 22. oktoobril asusimegi alustuseks teele Rõngu poole – Rõngu rahvamajas toimus meeliülendav „Kogukonna teehommik“, mis oli pühendatud Elva valla sünnipäevanädalale. Vastu võttis meid rahvamaja rõõmsameelne juhataja Mari-Liis Vanaisak ning teehommiku tarvis oli kaetud suupistete ja kohviga laud. Selles hubases õhkkonnas oli meil meeldiv võimalus astuda üles koos naisansambliga Astra, kellega jagame juhendajat. Kahe-ansambli-koosseisus esitasime kaks laulu ning ka eraldi sai kumbki ansambel kahe looga särada.

Kui laulud lauldud ja hõrgutised maitstud, astus kohalesaabunute ette inspiratsioonikõneleja Harald Lepisk. Teemaks, millega Harald kuulajaid kaasa haaras, oli „Enesemotivatsioon erilistel aegadel – kuidas muutlikel aegadel säilitada enda meelerahu ning leida jätkuvalt jõudu ja tahet edasi liikumiseks?“. Näiteks toodud elulised olukorrad ei jätnud ühtki kuulajat külmaks ning kindlasti võttis igaüks kaasa just need nipid, mis enda tassi täitmiseks vajalikud.

Kambja naisansambel Pukas

Rõngust liikusime edasi Otepää vallas asuvasse Puka rahvamajja, kus ootas meid Puka raamatukoguhoidja Ene Markov. Esinema oli meid kutsutud Puka raamatukogu 100. aastapäeva pidulikule üritusele. Kuna Puka on allakirjutanu kodukoht ja olen Puka raamatukogus sõna otseses mõttes üles kasvanud, oli sel esinemiskohal ärevushõnguline isiklik tähendus ja puudutus.

Ka sel üritusel oli kaetud uhke laud maitsva ja mõnusaga, olemine oli pidulik ja mõnus, Puka kultuurimaja hea kõlaga saalis oli ilma võimendusetagi hea laulda. Õnnesoovide, juhataja korraldatud põneva viktoriini ja Puka raamatukogu ajalugu puudutavate sõnavõttude vahele esitasime meeleolu loomiseks neli laulu.

Päev oli täis päikest, rõõmu ja ilusaid hetki, oleme selle päeva eest tänulikud!

Hooajal 2022/2023, mil Kambja naisansambel Lüüra tähistab 65. sünnipäeva, laulavad ansamblis: Kristel Tikk (juhendaja), Marika Lehiste, Marina Kähr, Kaarin Lukk, Katrin Kärgenberg, Eha Paade, Lichettey Aavik ja Helle Siigur.

Ootame 25. novembril kõiki Kambja kultuurikeskusesse meie juubelile!

Katrin Kärgenberg

 



Naisansambel Lüüra 65
25.11.2022 19.00 19.00

Kontserdil kaastegevad Ülenurme võimlemiskooli võimlejad ja naisansambel Astra Tantsumuusikat teeb Kalmer Järv Kohal Haava kõrts Laua broneerimine tel 5309 9523 Kontsert on tasuta, pilet tantsuõhtule 10 €


Kino maale
EelmineTutvuda saab Jõeveere puhkeala detailplaneeringuga
JärgmineKambja kool võtab tööle eripedagoogi ja kehalise kasvatuse õpetaja