Formaalne ja mitteformaalne õpe käsikäes

666
Orienteerujad Ülenurme pere- ja noortekeskuses.

Ülenurmet ja Tõrvandit kaunistavad ilusad sügisvärvilised puud – õige aeg anda ka noortele võimalus oma kodukanti teise pilguga vaadata. 11. oktoobril toimus MTÜ Õnnemaa, Ülenurme gümnaasiumi ja JJ Street tantsukooli koostöös orienteerumine. Kaasatud olid kõik 10. ja 11. klasside õpilased ning klassid olid jaotatud gruppidesse.

Orienteerumisel oli neli kontrollpunkti:

  • Ülenurme gümnaasium, kus harjutati korvpalli vabaviskeid;
  • Tartu Terminali Tõrvandi teenindusjaama kõrval olev plats, kus JJ Street tantsukooli juhendamisel panid noored end proovile tantsimises ning nende õpitu ja esitatu eest andsid punkte terminali külastajad;
  • Ülenurme pere- ja noortekeskus, kus antavas ülesandes mängis rolli tähelepanu, loovmõtlemine ja kiirus, mis andis noortele teadmisi seal toimuvatest huvitegevustest. Muusikaliseks taustaks oli noortekeskuse räpp, mille on plaadile laulnud Küberünnak&Karmo ning noorteka noored;
  • Tõrvandi pere- ja noortekeskus, kus noored ise loovalt lavastasid ja üles filmisid MTÜ Õnnemaa tegevusi. Meie rõõm on seda suurem, et koostöös Ülenurme gümnaasiumiga leiavad noored pärast tunde üha rohkem tee mitteformaalse hariduse juurde Ülenurme ning Tõrvandi pere- ja noortekeskusse.

17. oktoobril autasustasime Ülenurme gümnaasiumis parimaid gruppe ning andsime välja nii 10. kui ka 11. klassidele kolm kohta (I, II ja III koht).

Tänu heale koostööle saame ja oskame panustada noorte enesearendamisevõimalustesse ning pakkuda noortele üheskoos positiivset ning loovat keskkonda oma annete avastamiseks. Suur tänu Ülenurme gümnaasiumi õppealajuhatajale Maili Mesipuule, kehalise kasvatuse õpetajatele Ester Sädemetsale ja Koit Simsole ning JJ Street Tantsukooli Tõrvandi tantsurühmade juhendajatele Lenel Karule ja Anneli Kõrvelile.

KAISA VAHTLA,
MTÜ Õnnemaa noorsootöötaja

Kino maale
EelmineToimunud on Tõrvandi ESIMENE kirbuturg!
JärgmineÕnnemaal on alanud kogukonnapraktika