Käesoleval suvel suletakse Külitse tee ristmik

957
Külitse tee ristmik. Foto: Marko Ojakivi

Käesoleval suvel on Transpordiametil kavas sulgeda Külitse tee ristmik tulenevalt liiklusohutusest ning teelõigul olevast halvas seisukorras sillast.

Liiklusohutuse kaalutlustel on Külitse tee ristmiku sulgemine nähtud ette Külitse–Järiste jalgratta- ja jalgtee ehitusprojektiga.

Külitse tee ristmiku sulgemiseks on teinud ka Kambja Vallavalitsus ettepaneku Transpordiametile Tartu–Nõo lõigu projekteerimistingimuste menetluses, tulenevalt halvas seisukorras olevast raudbetoonist sillast, mis ületab Ilmatsalu jõge.

Transpordiamet toob veel välja, et Külitse tee ristmik on liiklusohtlik, sest see lõikub Jõhvi–Tartu–Valga maanteega ligikaudu 35° nurga all, mis võimaldab teha suurel kiirusel pöördeid Tartu suunal. See on ameti hinnangul ka ohtlik eelkõige jalakäijatele ja jalgratturitele, kes liiklevad Külitse teel või kasutavad maanteega paralleelset kergliiklusteed. Samuti märgitakse, et ohtlik on see aga ka sõidukijuhtidele, kes võivad kõrvalteelt peateele sõites sattuda liiklusõnnetusse, sest ristmiku terav lõikumisnurk halvendab nähtavust peateele.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineKambja Ignatsi Jaagu kool pakub konkursi korras tööd
JärgmineAvatud on täiskasvanuhariduse tunnustuskonkurss 2023