Avaneb vabaühenduste 2023. aasta arenguhüppe taotlusvoor

182
Arenguhüppe taotlusvooru eesmärk on toetada tegevusi, mis võimaldavad vabaühendustel tõhusamalt saavutada nii oma põhikirjalisi kui ka avalikest huvidest lähtuvaid eesmärke. Foto: SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital

4. septembrist kuni 25. septembrini 2023 saavad vabaühendused esitada taotlusi tegevuste toetamiseks, mis võimaldavad saavutada tõhusamalt nii oma põhikirjalisi, avalikest huvidest lähtuvaid eesmärke nii piirkondlikul, üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Toetust saavad taotleda vabaühendused, kellel on täidetud järgmised tingimused:

  • tegutseb avalikes huvides ja tema tegevus on avalik ning selle juriidiliseks vormiks on mittetulundusühing või sihtasutus,
  • on olnud taotluse esitamise lõpptähtaja seisuga (25.09.23) Eesti äriregistris vähemalt üks aasta,
  • taotluse esitamise lõpptähtaja seisuga (25.09.2023) ei ole käimas eelneva aasta KÜSK arenguhüpet ettevalmistavat või arenguhüppe projekti.

Taotlusvooru toetuste kogumaht on 400 000 eurot.

Toetussumma ülemmäär taotluse kohta on maksimaalselt 25 000 eurot.

Omafinantseering peab olema vähemalt 5% ja seda rahalises vormis. Ehitus- ja remonditööde, põhivara ning üle 200-euro maksvate soetuste, mille kasutusaeg on üle ühe aasta, puhul peab see olema aga vähemalt 30% iga sellise kulu maksumusest.

Projekt tuleb ellu viia ajavahemikul 1. detsember 2023 – 31. juuli 2025 ja peab kestma vähemalt 12 kuud.

25. augustil 2023 kell 12–13 toimub taotlusvooru küsimuste-vastuste infotund Zoom platvormil. Infotunnis vastatakse jooksvalt taotlejate küsimustele, infotundi ei salvestata. Osalemise link saadetakse päev enne sündmuse algust registreerunud osalejate e-postile. Huvilistel palutakse oma osalemisest anda teada hiljemalt 23. augustiks siin.

Täpsem info ja põhjalikum ülevaade taotlusvoorust on leitav SIIT.

Lisainfo: Tea Jänes, SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital koordinaator, 5622 1599, tea.janes@kysk.ee

Kino maale
EelmineEuroopa 2024 kultuuripealinnaga sõlmitud koostööleppest taganemine ning rahastamise lõpetamine
JärgmineÕssu ja Ülenurme vahel hakkab koolipäevadel sõitma buss