Õssu ja Ülenurme vahel hakkab koolipäevadel sõitma buss

2598
Koolipäevadel liigub Õssu ja Ülenurme vahel buss, millega saavad lapsed kooli ja hiljem linna. Foto: Marko Ojakivi

2023/2024. õppeaasta algusest hakkavad koolipäevadel sõitma maakonnaliinid nr 523 ning 531 marsruudil Õssu–Räni–Tõrvandi–Ülenurme. Hommikul saavad lapsed sellega kooli ja hiljem linna. Pärastlõunal sõidab buss kaks ringi vastupidisel marsruudil.

Maakonnaliinidega nr 523 ning 531 saavad sõita kõik reisijad. Maakonnaliinidel sõitmiseks peab olema ühiskaart, mille saab vajadusel osta bussijuhilt (2 €). Samuti saab sõita maakonnaliinidel Tartu linna bussikaardiga.
Maakonnaliinidel kehtib piletihind 0 €.

Maakonnaliin nr 523 sõiduplaan. Allikas: Kambja Vallavalitsus
Maakonnaliin nr 531 sõiduplaan. Allikas: Kambja Vallavalitsus

Alates 1. juulist 2023 teenindab maakonnaliine AS Hansa Bussiliinid. Kehtima jäid kõik senised ühiskaardid ning uut kaarti soetada pole tarvis. Kõik maakonnaliinide sõiduplaanid on avaldatud riiklikus sõiduplaaniportaalis.

Hansa Bussiliinid kuldses toonis bussid pakuvad sõitjatele senisest enam sõidumugavust. Kõik bussid on madala sisenemisega, võimaldades bussi pääseda ka liikumisraskustega sõitjatel. Igal istmel on kolmepunkti turvavöö, mille kinnitamine on sõitjale kohustuslik. Istmete juures on USB-laadimispesad, mis annavad võimaluse tühjeneva telefoni akut sõidu ajal laadida. Busside salongidesse on paigaldatud ekraanid saabuvate peatuste infoga.

Info bussiliinidest Kambja vallas on leitav aadressilt kambja.ee/bussiliinid.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineAvaneb vabaühenduste 2023. aasta arenguhüppe taotlusvoor
JärgmineEesti Paralümpiakomitee ja FC Flora ootavad huvilisi üle Eesti veetma ägedat sportlikku päeva