Õnnemaa kogukonnapraktikandid ja vabatahtlikud heategu tegemas

1165

Juba 2011. aasta aprillis sõlmis Tartu toidupanka haldav MTÜ Iseseisev Elu koostööleppe MTÜ-ga Õnnemaa, mille raames saavad kord üle nädala toiduabi toona Ülenurme valla, tänasel päeval Kambja valla allpool toimetulekupiiri elavad pered.

Läbi aastate käivad MTÜ-s Õnnemaa kogukonnapraktikandid nii Ülenurme gümnaasiumist kui ka Tartu gümnaasiumidest. Kogukonnapraktika on koolide ja vabaühenduste koostööprogramm, mille käigus gümnaasiumiõpilased lähevad mõnda vabaühendusse põgusale praktikale. Nii ka sellel aastal.

Toidupangad kutsusid detsembris toidukogumispäevadele vabatahtlikena osalema kõiki, kellel on soov teha jõulukuine heategu.

Õnnemaa koos kogukonnapraktikantide ja vabatahtlikega osalesid detsembris toidukogumispäevadel Tartus Lõunakeskuse Rimis.

Eelnevalt sõlmisime kokkuleppe, et esimesel päeval kogutud toiduabi läheb Tartu linna toidupanka toimetulekuraskustes peredele, teisel päeval kogutud osalise kauba tõime aga Ülenurme pere- ja noortekeskusesse, kus jagasime toiduabi valla sotsiaalosakonna juhatajalt saadud nimekirja alusel vallas elavatele üksikutele inimestele ja ühele perele. Järgmisel päeval sõitsime küladesse, et soovida kena jõuluaega ja kogutud toiduabi üle anda.

Suur tänu Tartu Toidupangale, kõikidele inimestele, kes annetasid, tublidele praktikantidele ja vabatahtlikele: Christine Bitter, Kirsti Kiisler, Antti Avaste, Hendrik Kruustük, Laura Bitter, Liisa-Lotte Pehter, Melani Alliksaar ja Kaie- Riin Jürgenson.

Kersti Leis,
kogukonnapratika juhendaja MTÜ-st Õnnemaa

Kino maale
EelmineKambja valla noortevolikogu read täienevad
JärgmineÜlenurme GSK püssimeeskond võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali!