Ülenurme GSK püssimeeskond võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali!

1150
Laskemeeskonna liikmed vasakult Kahru Männik, Lauri Lopp ja Marko Aigro.

8. detsembril peeti Raplas Sadolini spordihoones taaskord üheaegselt Eesti individuaalne karikavõistlus ja võistkondlikud meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises. Nii on aastaid Eestis võisteldud. Individuaalsed medalid jagatakse veebruaris.

Üllatusena meile endilegi võitsid pronksmedali Ülenurme püssimeeskonna liikmed. Meesteks on vanuse poolest kõiki veel vara nimetada, kuigi kasvu ja kogemusi selleks jagub. Meeskonna liikmed on fotol vasakult Kahru Männik (16-aastane, Ülenurme, Ülenurme gümnaasiumi 9. klass), Lauri Lopp (18-aastane, Uhti, Tamme gümnaasiumi 12. klass), Marko Aigro (47-aastane, Tõrvandi, OÜ Masinateenus juhatuse liige, Ülenurme gümnaasiumi Spordiklubi juhatuse liige). Seega oli meeskonnas nooruslikku uljust ja kuhjaga aastatega kogutud oskusi.

Uue Eesti rekordi püstitanud Narva 1. võistkonna ja Kaitseliidu Laskespordiklubi MäLK 1. võistkonna järel lõpetamine oli meie jaoks eriline sündmus. Viimati võitsime võistkonnamedali täiskasvanute seas 19 aastat tagasi, siis said „pronksisteks“ püssinaiskonna liikmed. Hiljem on olnud igat värvi täiskasvanute individuaalmedaleid ja noorte võistkondade medaleid.

Meeskonda pääsuks oli pingeline katsevõistlus nädal varem Põlva lahtistel meistrivõistlustel. Treenerina olin otsustanud varasemate tulemuste põhjal meeskonda arvata Marko ja Lauri. Kolmanda koha pärast käis „kõva löömine“ Karel Udrase, Manfred Kuke ja Kahru Männiku vahel. Tulemused olid tookord 40-lasulises harjutuses vastavalt 359, 367 ja 368 silma. Olgu märgitud, et samal võistlusel laskis ka varem endale koha taganud Lauri 368. Treeneril on ühtpidi meeldiv ja teisalt raske otsustada, kes neist eeloleval võistlusel parim võiks olla. Seekord tegime täiesti õige otsuse. Meie püstolinaiskonna moodustasid alles noorteklassi tüdrukud Maire Pärn, Eleriin Ross ja Paula Pokinen. Nemad lõpetasid 9. kohaga.

Samal ajal peeti ka Eesti Karikavõistluste individuaalvõistlus. Meeste püssis laskis Kahru Männik 597,2 silma ja oli 8. kohal, Lauri Lopp 586,2 silma ja 16. kohal, Karel Udras 586,2 silmaga 17. kohal, Marko Aigro 584,8 silma – 18., Manfred Kukk 577,0 silma ja 25. koht. Naiste seas oli Anette Caroline Kõre 604,5-ga 8. kohal, tema noorem 16-aastane õde Adele Karolina Kõre 584,1 silmaga 18. kohal. Tõrvandis elav 24-aastane Elva LSK laskur Tuuli Kübarsepp oli samas harjutuses 9. kohal 600,9 silmaga.

Järgmisel päeval peeti samas Raplamaa auhinnavõistlused. Kolme parema hulka jõudsid siis meie laskuritest omas võistlusklassis 1. koha võitja Lauri; Tuuli ja Kairi-Liis Roonurm 2. kohaga, Adele Karolina ja Maire 3. kohaga.

Meie klubi muudest viimase kuu saavutustest tuleb esile tõsta Karel Udrase 1. klassi laskuri normi täitmist Põlva lahtistel meistrivõistlustel 30 lasuga lamades spordipüssi harjutuses 290 silmaga. Veel kaks nädalat varem Eesti B-vanuseklassi meistrivõistlustel võitsid esikoha Kahru spordipüssi standardharjutuses ja Manfred kolmanda koha õhupüssiga. Südilt esinesid ja kohaga hinnatava 5 parema seas olid korduvalt isiklike rekorditega ka Adele Karolina Kõre ja Marielle Särel.

Tartumaa parimaks noorlaskuriks 2018. aastal valiti Kahru Männik, kes samuti sai lõppeval aastal 1. klassi laskuriks, võitis suvel Eesti juunioride meistritiitli. Parim naislaskur on juba mitmendat aastat järjest Tuuli Kübarsepp suvel saadud individuaalsete hõbe- ja pronksmedalitega Eesti meistrivõistlustel ja MM-võistlustel Koreas saadud 53. kohaga.

AIVO ROONURM,
laskmistreener

Kino maale
EelmineÕnnemaa kogukonnapraktikandid ja vabatahtlikud heategu tegemas
JärgmineVabadussõja Reola lahingupaika tähistab mulla alt päästetud mälestuskivi