Transpordiamet hoiatab: jäävihma ja libeduse tõttu välja kuulutatud rasked ilmaolud – võimalusel vältida liiklemist

150
Jäitene tee. Foto: Transpordiamet

Täiendatud 14.02.2024

13. veebruaril 2024 sadanud jäävihma ja libeduse tõttu on keerulised teeolud peaaegu kõikjal üle Eesti. Transpordiamet kuulutaski välja ka Tartumaa riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erineva hoolderežiimi.

Transpordiamet soovitab inimestel võimalusel liiklusesse mitte minna. Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Tavapärasest erinev hoolderežiim kehtib juba Võru-, Põlva-, Viljandi-, Pärnu- ja Saaremaa riigiteedel.

Rasked ilmaolud kehtivad vähemalt 14. veebruaril kella 13.

Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes.

Kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on kohati muutunud ülilibedaks ja raskesti läbitavaks. Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Eestis sajab mitmel pool lund, lörtsi ja jäävihma, mistõttu teeolud on väga keerulised ja nähtavus halvendatud. Olukorra teeb keerulisemaks tugev kirde- ja idatuul kuni 16 m/s. Kirde-Eestis on olukord parem ja sõidutingimused on seal rahuldavad. Õhutemperatuur jääb -2…-8 kraadi vahele.

Transpordiamet tuletab meelde, et keeruliste ilmaolude korral tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist www.tarktee.ee.

Lisainfo: Transpordiamet

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt 07.02.2024
JärgmineOotame tööle noorte heaolu spetsialisti