45 loovat ja leidlikku aastat lastega

973
Kersti Vill on Kambja lasteaias töötanud pisut enam kui 45 aastat.

Kersti Vill on Kambja lasteaias töötanud selle aasta 1. aprilli seisuga 45 aastat ja on seega olnud Kambja vallas terve põlvkonna laste õpetajaks. Õpetajana on ta alati olnud kõigile eeskujuks oma kohusetundliku suhtumisega laste kasvatamisse ja õpetamisse.

Lasteaia õpetajana meeldib talle välja mõelda igasuguseid ettevõtmisi, millega lapsed rõõmuga kaasa lähevad. Kerstile on tähtis, et ta suudaks rühmas luua lastele valikuvõimalusi, kuulata nende arvamusi, jätta vabadust loovuseks. Tema tasakaalukus pingelistes olukordades on abiks olnud nii lastele kui kolleegidele, ta peab väga oluliseks häid suhteid töökaaslastega ja koostööd. Tal on toredad partnerid, kellega ta on rühmas koos töötanud pikemat aega. Maila (15 aastat ühes rühmas koos töötanud) ütleb: „Kersti on abivalmis, tal jätkub head sõna ja abistavat kätt kõigile.“ Praegune paariline Helgi ütleb: „Kersti on hästi kohusetundlik ja särtsakas õpetaja. Laste õpetamisel on ta väga loov, leidlik ja hea suhtleja. Tema kogemuste pagasis on palju toredaid mänge ja tantse, millega lapsi lõbustada.“

Kersti Vill on öelnud sõna sekka nii kohalikus hariduselus, Lasteaednike Liidu (Kersti on liige alates 1991. aastast) kaudu aidanud kaasa lasteaedade arengule Eestis. Ta on osalenud igapäevastes lasteaia arendustöö töögruppides ja võtnud osa õpetajate ainesektsiooni tööst.

Aastate jooksul on ta kogunud ja ise valmistanud huvitavaid metoodilisi materjale. Kersti on olnud tugev metoodik ja olnud abiks mitmetele Kambja lasteaeda tööle asunud uutele õpetajatele, jagades oma tööalaseid kogemusi ja soovitusi.

Kersti Vill pälvis „Tartumaa aasta õpetaja 2006” tiitli.

Kersti usub ja on kindel, et kõik algab inimesest endast, iseendas tasakaalu leidmine ja heasse uskumine annab energiat ka siis, kui on muresid. Ta arvab, et probleeme pole vaja karta, vaid neid tuleb lahendada.

Kambja lasteaia Mesimumm pere õnnitleb ja tänab Kerstit 45 tööaasta eest!

Kino maale
EelmineKuidas vabaneda jäätmetest?
JärgmineÜlenurme koolipoisid tegid tööõpetuse olümpiaadil tubli tulemuse