4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLaulupeo tule teekond kulgeb läbi Kambja

Laulupeo tule teekond kulgeb läbi Kambja

Laulupeo tule teekond on seatud sel aastal nõnda, et Tartus kui laulupidude traditsiooni sünnilinnas süüdatav tõrvik läbib enne Tallinna lauluväljakule jõudmist ka Kambja – eesti koorilaulu hälli.

Laupäeval, 26. juunil süüdatakse Tartu laulupeo rongkäigu eel I Üldlaulupeo mälestusmärgi juures LAULUPEO TULI. Siit viiakse ta rongkäigus Tartu laululavale, kus läidetakse Tartu laulupeo tuli, millest Eesti Kooriühing võtab üldlaulu peo tule, et viia see Kassinurme hiide.

TANTSUPEO TULI läidetakse tantsulooja Helju Mikkeli kodutalus Haldjal. Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Selts viib tule Jõgevamaale Kassinurme hiide.

Kassinurmes, kus kevadest kasvavad tantsu- ja laulupeo tegelaste istutatud puulapsed, saavad kaks tuld kokku. Need loitsitakse üheks LAULU- JA TANTSUPEO TULEKS.

Seejärel alustab tuli oma mitmepäevast teekonda läbi Kagu-Eesti Tallinnasse. Teekonnal on tulehoidjaks Eesti Meestelaulu Selts. Enamiku teest läbib tuli hobuveokil ning kõik soovijad, ja neid on olnud alati väga palju, saavad läita laulupeotulest oma tule. Teede äärde ja peatuskohtadesse on kõik oodatud!

Tuleteekonna korraldajad on seadnud ajakava nõnda, et laulupeo tuli on Kambja kiriku juures laupäeval, 26. juunil kell 19.53 kuni 20.13. Paarkümmend minutit vältavat tseremooniat ilmestavad puhkpillimuusika, ühislaulud ja tervituskõned. Rahvakooli memoriaali tulealtaril läidetakse kambjalaste jaoks sümboolne laulupeo tuli.

Kella 20.30 paiku peaks laulupeo tuli koos oma saatjatega jõudma esimesse ööbimispaika Kanepis Jõksi järve ääres. Seal toimub suur rahvapidu, mille peaesineja on RAM. Peoliste sekka on kutsutud kõik, kel selleks soovi ja särtsu.

Loetumad