-1.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laulurahvas osales metsaistutustalgutel

Kambja laulurahvas osales metsaistutustalgutel

Kambja segakoori ja Kambja kooli lastekoori liikmed lõid kaasa mai esimestel nädalatel metsaistutamise talgutel, mille käigus tuhanded laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlike abilistega aitasid Eesti metsadesse sirguma miljon väikest istikut.

Kambja laulurahvas tegi istutustööd erametsaomanik Taivo Prantsile kuuluval umbes kolme hektari suurusel langil Are Roosvaldi marjakasvatustalu naabruses. Õpilastest lauluneiud panid mõne tunniga kasvama ligi 400 kuusetaime, segakoori liikmed jõudsid istutada tuhatkond puukest.

Puuistutustalgutest jäi osalejaile ohtralt tundeküllaseid mälestusi, kuid ka südamlik tänukiri peaminister Juhan Partsilt: “Aitäh Sulle, hea kaasmaalane, et Sina aitasid Eesti metsadesse istutada miljon puud. Tänu Sinule on Eesti ja seeläbi ka uus Euroopa miljoni puu võrra rikkam. Sinu abiga teadvustame Eestit ja eestlasi Euroopa Liidus kui loodussõbralikku, hoolivat ja tulevikule mõtlevat rahvast. Tänu Sinule astusime Euroopa Liitu üleskeeratud käistega ning võtsime kaasa oma traditsioonid ja väärtused.”

Metsandust õppinud Taivo Prants teab, et kuusel kulub raieküpsuse saavutamiseks umbkaudu 80 aastat. Selle sajandi algul istutatud puud langetatakse alles kunagi sajandi lõpul “Siis meid, tänaseid istutajaid, enam pole,” möönab Taivo Prants. Imearmas on aga loota, et laulurahva poolt rajatud metsatukkade tekkelugu kandub edasi läbi aastakümnete…

Toivo Ärtis

Loetumad