0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja jahiselts korraldas peo

Kambja jahiselts korraldas peo

Neiõkõse liige tantsuhoos

Rõõm: Pangodi jahiselts kutsus kõiki peole. Foto: Ülo Saaremõts

Vaatamata vihmasele ilmale kogunes 20. augustil Palumäele üle 100 suure ja väikse, et võtta osa Kambja jahiseltsi poolt vallaelanikele korraldatavast peost.

“Oleme teinud pidusid jahimeeste keskel juba kuus aastat. Tänavu oli teist korda, kui sellest said osa võtta ka Pangodi piirkonna ja valla elanikud,” ütleb seltsi esimees Toivo Sild.

Mujal maailmas üsna levinud tava on leidnud tee ka Eestimaale. Ikka selleks, et jahimehi ja külaelanikke omavahel liita; tänada neid suurtalunikke, kelle maadel jaht toimub ning tähistada ühtlasi sügisese linnujahi algust. “Kahju, et suurtalunikud mahti ei saanud tulla,” lausub Toivo Sild.

Kell kolm päeval alanud pidu lõppes alles südaöö paiku. Sellesse mahtusid nii köievedu kui naiste ja laste saapavise, võrkpall, õhupüssi laskmine, noolevise ja loterii. Tantsimine Eurovisioonist tuntuks saanud Neiokõsõ ansambli liikmete Astrid Böningu ja Anu Tauli kitarri ja kandle helide saatel. Peo käigus söödi ära kolm sokku.

“Eks see üks suur ettevõtmine ole. Ainuüksi supi keetmine ja šašlõki ettevalmistamine nõudis tohutut asjaajamist. Tulevikus on selliste ürituse läbiviimiseks vaja sponsoreid,” leiab pärast pidu seltsi esimees Toivo Sild.

Suur tänu Kambja jahiseltsile peost osavõtjate nimel

Lembit Jakobson

Loetumad