3.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKutselised näitlejad esmakordselt „meie õuel"

Kutselised näitlejad esmakordselt „meie õuel"

VAT teatri külalisetendusele „Teener“ tuli 26. septembril hulgaliselt vallarahvast ja külalisi kaugemaltki.

Uskumatult suur teatrihuvi oli eelkõige tingitud kahest põhjusest. Esiteks võtsid kutselised näitlejad küllakutse vastu ja tulid „meie õuele“ teatrit tegema teadaolevalt esmakordselt. Teisalt soovisid inimesed oma silmaga uudistada vastvalminud Kambja põhikooli aulat, kus saavad toimuma edaspidi valla olulisemad kultuuriüritused.

Kuigi sündmuse erakordsus, sponsorite ja publiku toetus rõõmustasid kõiki, pean ürituse eestvedajana pealtvaatajate arvamusi ja teatritegijate seisukohti arvesse võttes tõdema saali halba akustikat. Muidugi on kahju, et kriitikute poolt palju heakskiitu pälvinud Mart Kivastiku kirjutatud heast tekstist suur osa kõrvale püüdmatult haihtudes kuhugi kadus ja nii omakorda silmale olulist vaatemängulisust vähendas. Selles on süüdi mitte näitlejad, vaid seni nii laval kui ka saalis veel puuduvad hädavajalikud tehnilis-dekoratiivsed elemendid. Kuigi selline hetkeseis kahandas mõlemapoolselt nauditavuse üldmuljet, ollakse nendest põhjustest teadlikud ja püütakse need võimaluse avanemisel kõrvaldada. Usun, et juba lähitulevikus tehakse selle nimel pingutusi, mis edaspidi tähelepandaval määral aitavad parandada audiovisuaalset kvaliteeti.

Allakirjutanu loodab, et selle sügishaku pühapäevaõhtus mõnevõrra pettuma pidanud vaataja võtab eelpool mainitud selgitusi arvesse ja andestab täheldatud puuduste pärast ning ühtlasi tänab südamest kõiki neid, kes ürituse kordaminekule kaasa aitasid.

Uute meeldivate kohtumiste ootuses veel kord suur tänu kõigile osavõtnuile!

Lugupidamisega valla kultuuritöötaja
Juhan Sakur


VAT teatri etendusele „Teener“ ostis pileti 216 vaatajat. Neist neljal õnnelikul oli meeldiv juhus lisaks teatrielamusele saada ka tore loosiauhind.

Mobiiltelefon Kambja Hoiu-Laenuühistult, maitseelamusi pakkuv „suveniirikomplekt“ firmalt Arnold Puit, suur termos Kambja Laulu- ja Mänguseltsilt ja paar priipääset ühele VAT teatri etendusele leidsid omaniku legendaarse näitleja Aarne Üksküla „valikul“.

Loetumad