1.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVahvad peod toovad Pangodis rahva kokku

Vahvad peod toovad Pangodis rahva kokku

Mitmete põlvkondade kokkusaamine: Tõrviku jõuluõhtul naudivad peomeeleolu Laine Zeigo ja Tarvo, Tiia ning Sille Sööt. Foto: Tõrvik

  

Iga-aastane haridusseltsi Tõrvik jõulupidu ei jäänud mullugi pidamata. 23. detsembri õhtuks kogunes Unipiha koolimajja ligi 30 suurt ja väikest, et üheskoos vaadata tagasi möödunud aastale ja rääkida uuest.

Haridusseltsile oli läinud aasta suurimaks ettevõtmiseks endise Nõo kihelkonna külade mängude organiseerimine augusti algul Palumägedel.

„Pingsas võistluses saavutatud esikoht ja karikas annavad tunnistust sellest, et ka väike külaselts saab sellise suure ürituse organiseerimise ja võistlemisega hakkama,“ tõdes seltsi esinaine Eha Jakobson.

Verivorstide, hapukapsaste ja kringli söömine vaheldus Norra muinasjutu „Hiigelsuur kass“ ettelugemisega Maarja Jakobsoni poolt, jõululaulude ühislaulmise ja rahvalike tantsudega.

Tundelised tunnid koolimajas

„Mulle meeldib see väga, et vanasse koolimajja tuleb kokku siitkandi rahvas,“ hindab Kavandu külas elav arst Teele, kes on peol oma kolme lapsega, neist noorim alles neljakuune. „Loetakse muinasjuttu, süüakse traditsioonilisi jõuluroogasid, tantsitakse vanu rahvatantse. See kõik kokku teebki erilise jõulutunde, millest ei tahaks kuidagi ilma jääda.“

„Kolhooside ja sovhooside ärakadumisega alanud külainimeste omavaheline võõrandumine ei tohi jätkuda,“ leiab ka näitleja Maarja Jakobson, kes just sellepärast katsubki olla jõulude ajal kodus, Pangodis. „Halvemad ajad selles protsessis on möödas. Ka minu jaoks saavad jõulud oma eheduse kätte just siin.“

Haridusseltsi juhatus tänab kõiki oma sõpru, kes nõu ja jõuga jõuluõhtut meeldejäävaks aitasid muuta. Eriline tänu kuulub perekond Zeigole, Erlend Sillale ja Liivi Murumetsale.

Tõrviku liikmed saavad taas Unipiha algkoolis kokku vabariigi aastapäeval.

Lembit Jakobson

Loetumad