1.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja segakoor ja rahvatantsijad osalevad Rehepapi Seitsmes Ametis

Kambja segakoor ja rahvatantsijad osalevad Rehepapi Seitsmes Ametis

Põlvamaal juba neljandat aastat toimuval maaelu turismi arendaval hea tahte päeval küpsetab Rehepapp maa sees lammast, peksab reht ja pakub külastajatele omapärast meemassaaþi. Üritusel osalevad ka Kambja segakoor Läte ning Kambja rahvatantsijad.

Päev algab pühapäeval 19. augustil kell 10:45 Põlvamaal, Kanepi lähedal Jõgehara külas asuva Mesipuu talu hoovil lipuheiskamisega. Ettevõtmist korraldavad Kanepi Maaelu Arendamise Selts ja Mesipuu talu ning see saab teoks tänu korraldajate ja toetajate heale tahtele.

Tänavu juba neljandat korda toimuva Eestimaa põlise maaelu võlu ja köögipoolt näitav päev Rehepapi Seitse Ametit pälvis esimesel korral, 2004-ndal aastal Põlvamaa turismi arendamise konkursil parima uustulnuka tiitli. Kui esimesel aastal oli külastajaid üle 300, siis järgmistel aastatel juba ligi 700. Kõik nad tulevad üle Eesti ja isegi mujalt maailmast kokku selleks, et tutvuda põliste talutöödega, ajada semudega juttu ning maitsta E-vabu talutoite ja -märjukesi. Külastajaid on käinud nii mujalt Euroopast, Kanadast kui ka Austraaliast.

„Tasuta perepäeval saavad külalised vaadata, kuidas võetakse mett, küpsetatakse maa sees lammast, köetakse suitsusauna, pekstakse reht, keedetakse seepi ja tehakse veel mitmeid eestiaegseid talutöid,” tutvustab päeva peakorraldaja Mesipuu talu perenaine Maie Krukov. Tema sõnul näidatakse kuidas kuusepakkudest katuselaaste lüüakse, mett vurritatakse ja kuidas töötab talu meierei. „Toimumahakkav annab aimu endisaegsetest talutöödest ja tegemistest,“ ütles Krukov. „Ikka selleks, et ka tänapäeva lapsed teaksid, et peale arvuti oli igavesti vingeid asju olemas juba vanal ajal,” lisas ta.

Lastele ja peredele korraldatakse selgi aastal põnevaid võistlusi ja osavust nõudvaid sportmänge. Pere noorimad saavad tutvuda lähemalt mitmete koduloomadega, sõita hobuvankril ja näha kuidas sepad rauast sepiseid välja taovad. Pakutakse maitsta erinevaid talutoite ja -jooke. Meelt lahutama on tulemas õhtujuht Heino Kartsepp ja Kambja segakoorkoor Läte ning Kambja rahvatantsijad. Simman lõkkepaistel kestab õhtupimedani. Kohapeal levib traadita internet ning soovi korral saab jääda telkima.

Lisainformatsioon:
Maie Krukov
Rehepapi Seitse Ametit peakorraldaja / Mesipuu talu perenaine Jõgehara küla,
Kanepi vald, Põlvamaa
e-post: maie@mesipuu.ee
www:www.mesipuu.ee
telefon: +372 5648 3908
Päeva tutvustus: http://www.mesipuu.ee/rehepapp.html

Loetumad